İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve rüzgarın etkili olacağını açıkladı. AKOM’un açıklamasına göre, İstanbul'da yağışların saat 22.00’den itibaren başlayarak Salı akşamına kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışla birlikte sıcaklıklarda da ani bir düşüş yaşanacak.

Açıklamada, “İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Halihazırda 27-29 dereceler civarında seyreden sıcaklıkların, rüzgarın kuzeyli yönlerden (Karayel) kuvvetlenmesiyle (40-60 km/s) birlikte 8-10 derece birden düşeceği ve yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı öngörülmektedir” denildi.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Özellikle Karadeniz kıyılarında yoğunlaşacak olan yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerinde kuvvetli olacağı belirtildi. Yağışlar Salı akşamına kadar devam ederken, sıcaklıkların Çarşamba gününden itibaren yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı