Ali İlseven'in hayatı ve kim olduğu merak ediliyor. Kullanıcılar, Ali İlseven hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, Ali İlseven kimdir, ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Ali İlseven Kimdir, Nereli?

Prof. Dr. Ali İlseven, 1975 yılında Almanya'da doğmuştur. Aslen Kafkasya göçmeni olan ve Mevlevi kökenli bir aileden gelmektedir. Eğitim ve kariyer yolculuğunda önemli başarılar elde eden İlseven, Rusya Devlet Üniversitesi'nde organik kimya alanında görev yaptıktan sonra, 2013 yılında bu görevinden ayrılmıştır. Almanya'da bulunan Freud Üniversitesi'nde mütevelli heyeti başkanlığı yapmaya devam eden İlseven, aynı zamanda Kosova İlliria Balkan Üniversitesi ve Yeni Pazar Üniversitesi Türkiye Genel Koordinatörlüğü görevlerini sürdürmektedir. Türkiye'de ise çeşitli sivil toplum kuruluşlarına eğitimler vermektedir.

Ali İlseven Psikoloji Bölümü

Yan dal olarak seçtiği klinik psikoloji alanında doçent olan Ali İlseven, tasavvuf eğitimi aldığı dedesi Ümmet Han Efendi sayesinde çocukluğundan itibaren tasavvufla ilgilenmiştir. Üniversite yıllarında Moskova başta olmak üzere Orta Asya kültürleri ve şaman enerjileri üzerine uluslararası araştırmalar yapmış, bu araştırmalarla birçok ülkede alternatif tıp konferanslarında konuşmacı olarak yer almıştır.

1995 yılında başladığı NLP, kuantum felsefesi, EFT, hipnoz teknikleri ve yaşam koçluğu eğitimlerini Amerika, Rusya ve Türkiye'de almış olup, bu alanlarda en üst seviyeye ulaşmıştır. Bugüne kadar yurt dışında bilimsel ve kişisel gelişim alanında 53 kitabı yayınlanmış, 20'si Türkiye'de basılmıştır. İlseven, dünyada bir ilki başararak NLP ile tasavvufu birleştirip bunun üzerine kitap yazmıştır.

Eğitim ve Konferans Çalışmaları

Bireysel ve kişisel gelişimde dünya çapında ilkleri başarmak için yola çıkan Ali İlseven, 21 yıl boyunca yedi milyondan fazla insana eğitimler vererek bu alanda rekor kırmıştır. Son 10 yıldır Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine ücretsiz NLP, koçluk, stres yönetimi, beden dili ve iletişim, inovasyon ve liderlik eğitimleri vermekte ve sertifika bağışında bulunmaktadır. Bu eğitimler kapsamında 183 proje gerçekleştirerek kırılması zor bir rekora daha imza atmıştır.

Uluslararası Denetçilik ve Eğitimler

Prof. Dr. Ali İlseven ayrıca ISO 9001:2008, ISO 14001, ISO 22000 ve ISO 18001 baş denetçilik yeterliliklerini; RABQSA, IRCA, IPC, TQNET gibi uluslararası akredite kurumlarından almıştır. Türkiye başta olmak üzere Almanya, Rusya, Amerika, Hollanda, Belçika, Norveç, İsveç, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Avustralya dahil 28 ülkede çeşitli eğitimler ve konferanslar düzenlemektedir. Kişisel gelişim eğitimleri vermekte olup, topluma yararlı olmayı amaçlamaktadır.

Televizyon Programı: Kampüs Show

Prof. Dr. Ali İlseven, Beyaz TV'de yayınlanan Kampüs Show programının sunuculuğunu yapmıştır. Bu program, her hafta farklı bir üniversitede gerçekleşmekte, sanat, siyaset ve iş dünyasından ünlü isimleri konuk etmektedir. Eğlenceli ve aynı zamanda üniversiteli gençlere değer kazandıracak bir talk show programıdır. Programın amacı, Anadolu’daki üniversite gençliğine ilham vermek, imkan ve vizyon sağlamak, hedeflere giden yolda doğru yol haritasını belirlemelerine yardımcı olmak ve onlara gereken vizyonu katarak destek sağlamaktır.

Muhabir: Haber Bülteni