Spor

Ali Koç TFF'ye çağrıda bulundu!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni yönetimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Ali Koç, TFF'nin sosyal medya baskılarına boyun eğmeden doğru bildikleri yolda ilerlemeleri gerektiğini vurguladı. Koç, "TFF'den beklentimiz, sosyal medya algıları ve baskılarına itibar etmeden doğru bildikleri yolda ilerlemesidir" dedi.

Ali Koç, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig medya yayın hakları imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TFF'nin yeni yönetiminden duyduğu güveni dile getiren Koç, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na olan inancını belirtti.

"TFF BAŞKANI ADALETİ SAHAYA GETİRECEKLERİNİ SÖYLÜYOR"

Koç, "TFF Başkanı adaleti sahaya getireceklerini söylüyor. Şampiyonlukların sahada kazanıldığı algısı arttıkça kalite ve güven artacaktır. BeIN Sports'un Süper Lig'i dünyaya açması, Türk futbolunu daha izlenebilir hale getirecektir" ifadelerini kullandı. Koç, ayrıca TFF'nin sosyal medya baskılarına boyun eğmeden ilerleyeceğine inandığını belirtti.

"KORSAN YAYINCILIĞI MİNİMİZE EDEBİLİRİZ"

Korsan yayıncılıkla mücadeleye dikkat çeken Ali Koç, yayıncı kuruluş ve devletin bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi. "Korsan yayıncılığı tamamen engelleyemeyiz ama minimize edebiliriz" diyen Koç, bu mücadelenin Türk futbolunun ekonomik olarak daha güçlü hale gelmesine katkı sağlayacağını belirtti.

"DAHA ZORU BU OYUNCULARI BURADA TUTMAK"

Koç, Türk futbol ekonomisinin sürdürülebilir hale getirilmesinin önemine değindi. Spor Toto gelirlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Koç, "Kulüpler büyük yatırımlar yapıyor. Bu isimleri getirmek zor ama daha zoru bu oyuncuları burada tutmak. Türk futbol ekonomisinin sürdürülebilir hale getirilmesi lazım" dedi.

Ali Koç, yeni yayın ihalesinin başarılı olduğunu belirterek, gelecekte daha yüksek rakamların konuşulacağına inandığını söyledi. Cumhurbaşkanının talimatıyla Spor Toto gelirlerinin artırılması konusunda çalışmalar yapıldığını belirten Koç, hakem yönetimi ve cezaların belli bir standarda bağlanması gerektiğini ifade etti.

A Milli Takım'a Tebrik

Son olarak, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen A Milli Takım'ı tebrik eden Ali Koç, sözlerini tamamladı.