Asayiş

Ali Yerlikaya duyurdu: Nusaybin’de 2 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen ‘Gürz-11’ operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen ‘Gürz-11’ operasyonuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik olarak başlatılan bu operasyon kapsamında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde, J-SİHA tarafından yapılan arazi taramasında 2 BTÖ mensubunun tespit edilmesiyle ‘Gürz-11’ operasyonu başlatıldı. J-SİHA, Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla tamamlayan jandarma ve hava kuvvetleri personelini tebrik etti. Ayrıca, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlik ve katıldıkları eylemlerle ilgili tespit çalışmalarının sürdüğünü de duyurdu.