Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen şehit yakınları ve gaziler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın memleketi Konya’da ağırlandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın talimatıyla düzenlenen etkinlikte, Bakanlık Müşaviri Hatice Atan’ın eşlik ettiği şehit aileleri ve gaziler, Konya Valisi Vahdettin Özkan tarafından karşılandı.

Program kapsamında şehit aileleri ve gaziler, Akyokuş Kasrı'nda Konya'yı kuşbakışı izleme fırsatı buldu. Vali Vahdettin Özkan, burada yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizin emaneti ve gazilerin maneviyatından istifade etmek, Türk milletinin en önemli hasletlerinden biridir," dedi.

Bakan Müşaviri Hatice Atan ise, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın şehit yakınları ve gazilere olan hassasiyetine vurgu yaparak, "Bakanımızın talimatıyla, tüm bakanlık personeli olarak şehit yakınlarımız ve gazilerimizin emrindeyiz. Bizleri ağırlayan Konya Valimiz Vahdettin Özkan’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

Şehit annesi Sevgi Lezgi, "Bizleri düşünerek bu maneviyatı solumamıza vesile olan İçişleri Bakanımıza teşekkür ederiz. Onların sayesinde şehitlerimizi dualarla andık. Bu güzel gezi için teşekkür ederiz," dedi. Şehit babası Mevlüt Kocakaya da, "Bizleri unutmadıkları için bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Konya çok güzel bir şehir, bu tür programların sıklıkla yapılmasını umuyoruz," şeklinde konuştu.

Program çerçevesinde şehit yakınları ve gaziler, Akyokuş Kasrı'ndan sonra Mevlana Hazretleri Türbesi'ni ziyaret etti. Düzenlenen sema gösterisini izleyen şehit yakınları ve gaziler, Konya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek günü tamamladılar.

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk o soru izleyiciyi şaşırttı Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk o soru izleyiciyi şaşırttı

Kaynak: İHA