Spor

Almanya-İskoçya karşılaşması ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda yayınlanacak?

Futbolseverlerin merakla beklediği EURO 2024 başlıyor. Toplamda 51 karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan bu büyük turnuva, futbol tutkunlarını ekran başına kilitleyecek. Açılış maçı ise Münih'te gerçekleşecek ve Almanya, A Grubu'nda İskoçya'yı konuk edecek. Peki, Almanya-İskoçya maçı hangi tarihte, saatte ve hangi kanalda izlenebilecek? İşte detaylar…

Abone Ol

17. Avrupa Futbol Şampiyonası olan EURO 2024, Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran'da start alacak. Turnuvanın ilk maçında Almanya ve İskoçya karşı karşıya gelecek. Heyecan dolu mücadele, Münih Futbol Arena'da (Allianz Arena) oynanacak. Maçı stadyumda 66 bin taraftar izlerken, milyonlarca futbolsever de ekranları başında bu heyecana ortak olacak.

ALMANYA-İSKOÇYA MAÇI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

EURO 2024'ün açılış maçı, 14 Haziran Cuma günü TSİ 22.00'de başlayacak. Almanya ve İskoçya, Münih'teki Allianz Arena'da kozlarını paylaşacak. Karşılaşma, TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

EURO 2024 GRUPLARI VE ELEME SİSTEMİ

Avrupa Şampiyonası'nda toplam 24 takım, dörderli 6 grupta mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ve en iyi dört grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek. Grup aşamaları 26 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Son 16 turu ise 29 Haziran'da başlayacak ve tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Turnuvada çeyrek final karşılaşmaları 5 ve 6 Temmuz'da, yarı finaller ise 9 ve 10 Temmuz'da yapılacak.

EURO 2024'ün şampiyonu, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçı ile belirlenecek.

ALMANYA'NIN EV SAHİPLİĞİ TARİHİ

Almanya, Avrupa Futbol Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapacak. 2017'de yapılan UEFA İcra Kurulu toplantısında Türkiye ile yarışan Almanya, 4'e karşı 12 oyla ev sahipliği hakkını kazandı. Daha önce 1988 yılında bu organizasyona ev sahipliği yapan Almanya, turnuvayı birden fazla düzenleyen dördüncü ülke olacak.