Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini belirten açıklamaları ve Donald Trump'ın başkanlık şansının artmasıyla bugün yükseldi. Powell’ın açıklamaları, faiz indirimi beklentilerini artırırken, yatırımcılar para politikasına ilişkin ipucu almak için ABD'den gelecek ekonomik verileri bekliyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, dün ikinci çeyrek enflasyon verilerinin Fed'in yüzde 2 hedefine yaklaştığını ve bu durumun güveni artırdığını söyledi. Piyasalar, Fed'in Eylül ayında 25 baz puan faiz indirimi yapmasını kesin olarak fiyatlarken, yıl sonuna kadar toplamda 68 baz puan indirim yapılmasını bekliyor.

İstihdam yaratan kooperatifler için önemli toplantı İstihdam yaratan kooperatifler için önemli toplantı

Trump'a Suikast Girişiminin Piyasaya Etkisi

Öte yandan, eski ABD Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimi ve başkanlık seçimlerini kazanma olasılığının artması, siyasi belirsizliği artırarak güvenli liman alımlarını tetikledi. Yatırımcılar, kasım ayındaki seçimlerde Trump'ın zafer kazanması durumunda oluşabilecek siyasi belirsizlikleri değerlendiriyor.

Altın Piyasasında Son Durum

Bu gelişmeler ışığında altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,35 artarak 2 bin 430 dolar seviyesine yükseldi. Saat 9.10 itibariyle, gram altın 2 bin 577 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın 4 bin 232 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 4 bin 237 TL'den, Cumhuriyet altını ise 16 bin 879 TL'den alıcı buldu.

Muhabir: Haber Bülteni