Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

Dün, ons altın fiyatındaki yükselişin etkisiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen gram altın, günü yüzde 0,6'lık artışla 2 bin 746 liradan kapattı.

Çeyrek ve Cumhuriyet Altınında Son Durum

Bugün ise sabah saatlerinden itibaren altının gramı yükselmeye devam ederek 2 bin 754 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı zamanda çeyrek altın 4 bin 540 liradan, Cumhuriyet altını ise 18 bin 100 liradan satışa sunuluyor. Altının ons fiyatı ise yüzde 0,1 artışla 2.519 dolardan işlem görüyor.

Piyasalar Fed ve İstihdam Verilerine Odaklandı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine yönelik beklentiler belirsizliğini korurken, bugün açıklanacak olan istihdam verilerinin piyasaların seyrinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Özellikle ABD'deki enflasyonun hedeflenen seviyeye inmesi yönündeki iyimserlik artarken, resesyon endişeleri fiyatlamaları zorlaştıran unsurlar arasında yer alıyor.

ABD İstihdam Verileri Beklentilerin Altında Kaldı

Dün açıklanan ABD verilerine göre, ADP Araştırma Enstitüsü'nün hazırladığı raporda, özel sektör istihdamı ağustosta yalnızca 99 bin kişi artarak Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise bir önceki aya göre 0,7 puanlık bir artış göstererek 55,7’ye çıktı. Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan hizmet sektörü PMI verisi ise ağustosta beklentilerin üzerinde bir artışla 51,5’e yükseldi.

Piyasaların Gözü Bugünkü Verilerde

Analistler, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerinin, piyasaların yönünü belirleyici olacağını ifade ediyor. Yurt içinde ise Hazine nakit dengesi ve Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirme raporu yakından takip edilecek. Teknik açıdan altının ons fiyatı için 2 bin 530 dolar direnç, 2 bin 500 dolar ise destek seviyesi olarak öne çıkıyor.

Muhabir: Haber Bülteni