Türkiye'nin en prestijli sinema etkinliklerinden biri olan festivalde, ödüller Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli'ye takdim edilecek.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Ödüller 5 Ekim'de sahiplerini bulacak

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yılki Başarı Ödülleri, festivalin açılış töreninde, 5 Ekim’de sahiplerine takdim edilecek.

Farah Zeynep Abdullah

Farah Zeynep Abdullah, genç yaşına rağmen birçok farklı alanda başarılı işler ortaya koydu. Kariyerine "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde adım atan oyuncu, zaman içinde sinema oyunculuğu, yapımcılık ve ses sanatçılığı alanlarında da kendini kanıtladı. Abdullah, Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği "Kelebeğin Rüyası" filmindeki performansıyla Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ve Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı.

2014'te "Bir Küçük Eylül Meselesi" filminde rol alan oyuncu, aynı yıl Çağan Irmak’ın "Unutursam Fısılda" filminde Hümeyra’nın canlandırdığı Hatice karakterinin gençliğine hayat verdi. Son olarak 2022 yapımı "Bergen" filminde hem başrol oynayan hem de ortak yapımcı olarak yer alan Abdullah, bu performansıyla SİYAD tarafından En İyi Kadın Oyuncu seçildi. "Bergen", Türk sinema tarihinin en çok izlenen 8. filmi olmayı başardı.

Aras Bulut İynemli

Farah Zeynep Abdullah gibi, Aras Bulut İynemli de kariyerine "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisiyle adım attı. İlk sinema filmi olan "Mahmut ile Meryem"deki performansının ardından, Çağan Irmak’ın "Tamam mıyız?" filmindeki İhsan karakteriyle Sadri Alışık Ödülleri’nde "Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu" ödülünü kazandı.

İynemli, 2013-2014 yılları arasında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şehzade Bayezid karakterini canlandırdı. Daha sonra "İçerde" dizisinde Çağatay Ulusoy ile başrolleri paylaşan oyuncu, 2017-2021 yılları arasında "Çukur" dizisindeki Yamaç Koçovalı karakteriyle büyük beğeni topladı. 2019’da "7. Koğuştaki Mucize" filminde engelli bir babayı canlandırarak geniş kitlelerce takdir kazanan İynemli, son olarak 2023 yapımı "Atatürk" filminde Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdı.

Kaynak: İHA