Ekonomi

Altın yeni güne nasıl başladı? Gram ve çeyrek altın kaç TL? (26 Haziran Çarşamba)

Güncel olarak ons altın 2 bin 321 dardan işlem görürken, gram altın fiyatı bugün 2 bin 450 TL seviyesinde bulunuyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? Yarım altın bugün kaç TL? İşte 26 Haziran iltibarıyla altın fiyatları...

Abone Ol

Gram altın, bir önceki kapanışı 2 bin 489 TL'den yaparken, 26 Haziran Salı günü saat 08.10 itibarıyla 2 bin 450 TL'den işlem görüyor. Bir önceki kapanışı 4 bin 070 TL'den tamamlayan çeyrek altın ise bugün 4 bin 006 TL'den alıcı buluyor.

26 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları, güne yine düşüşle başlayarak yatırımcıları şaşkınlığa uğrattı. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gram altının fiyatı da değer kaybetmiş ve günü bir önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 2 bin 457 liradan kapatmıştı. Bugün ise gram altın, sabah saat 09.40 itibarıyla yüzde 0,1 düşüşle 2 bin 455 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 80 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 250 liradan alıcı buluyor.

Ons Altın 2.316 Dolara Düştü

Ons altının fiyatı da benzer şekilde yüzde 0,1 kayıpla 2 bin 316 dolardan işlem görüyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekteki adımlarına dair belirsizlikler ve banka yetkililerinin temkinli açıklamaları, varlık fiyatlarında karışık bir seyir izlenmesine neden oluyor.

Fed Yetkililerinin Açıklamaları

Analistler, Fed yetkililerinin enflasyonun yavaşladığına dair daha fazla kanıt görmek istediklerini belirtiyor. Perşembe günü açıklanacak büyüme verileri ve cuma günü yayımlanacak kişisel tüketim harcamaları verileri, Fed'in gelecekteki politika adımlarına ışık tutabilir. Dün açıklamalarda bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, son verilerin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düştüğünü gösterse de faiz oranlarını düşürmenin henüz uygun olmadığını ifade etti.

Bugünkü Veriler

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri takip edilirken, yurt dışında ABD'de yeni konut satışları verileri izlenecek. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 300 ve 2 bin 280 dolar seviyeleri destek, 2 bin 350 ve 2 bin 380 dolar seviyeleri ise direnç konumunda bulunuyor.