Altındağ Belediyesi'ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yaz dönemi sona erdi. Merkezde gerçekleştirilen "Dönem Sonu" etkinliği, özel gereksinimli bireylerin coşkusuyla renklendi. Etkinliğe, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki de katılarak gençlerin heyecanına ortak oldu.

Neşe Dolu Etkinlikte Öğrenciler Yeteneklerini Sergiledi

Altındağ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yaz dönemi eğitim programının tamamlanmasının ardından düzenlenen etkinlik, özel gereksinimli bireylerin yeteneklerini sergilemesiyle dikkat çekti. Karapürçek Mahallesi'nde bulunan merkezde gerçekleşen etkinliğe, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Altındağ Halk Eğitim Merkezi müdürleri, öğretmenler, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Toplam 54 öğrencinin yer aldığı etkinlikte, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Programın başlangıcında öğretmenler, katılımcılara atölye çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Gençlerin ve ailelerinin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Duygu Yüklü Türküler

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin resim atölyesinde eğitim alan özel gereksinimli bireyler ve annelerinin yaptığı el ürünleri de etkinlikte sergilendi. Ayrıca, merkez öğrencilerinden otizmli Umut Haktan Akdağ, org çalıp babasıyla birlikte türkü söyleyerek katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Görme engelli Sıla Taşçı da, "Akşam Olur Karanlığa Kalırsın" türküsünü bağlama eşliğinde söyleyerek beğeni topladı. Program, müzik atölyesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı özel konserle sona erdi.

Öğrencilerden Duygusal Mesajlar

Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden Nurdane Kulaksız (32), merkeze kısa bir süre önce başladığını belirterek, "İlk başta çok çekimserdim ama şimdi hem eğleniyorum hem de öğreniyorum. Burada olmaktan çok mutluyum," diye konuştu. Bir diğer öğrenci Sevilay Yıldız (28) ise, "Yaklaşık 3 aydır buradayım. Bilgisayar ve resim kurslarına katıldım ve kısa sürede çok şey öğrendim. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum," ifadelerini kullandı.

Başkan Tiryaki'den Yeni Proje Müjdesi

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, konuşmasında özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Özel bireylerin hayatını değiştirecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Asıl engel kalplerde ve zihinlerde olan engeldir. Altındağ'da ikamet eden 18 yaş ve üzeri tüm özel bireylerimiz merkezimize başvurabilir," dedi. Ayrıca, yeni dönemde küçük yaş grupları için de eğitimler planladıklarını belirtti.

Başkan Tiryaki'den Teşekkür ve Tebrik

Etkinlik sonunda, Başkan Tiryaki, "Yavrularımızı tebrik ediyorum ve bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Altındağ'da tüm engelleri birlikte aşmak için çalışmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Sevda Ecem