Altunhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen Buzağı Kulübesi Projesi ile ilçedeki yetiştiricilere yüzde 70 hibe desteği sağlandı. Altunhisar İlçe Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen dağıtım törenine, İlçe Kaymakamı Abdussamed Yiğit, İlçe Belediye Başkanı Neşet Doygun, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Bezeng ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Sağlıklı Buzağılar İçin Hijyenik Barınma Ortamı

Proje ile buzağıların bağışıklık sistemi gelişinceye kadar hastalıklara karşı korunması amaçlanıyor. Kapalı ahır ortamından uzak tutulan buzağılar, kuru, hijyenik, temiz ve sağlıklı bir barınma ortamında büyüyecek. Bu sayede buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Törene Katılım ve Açıklamalar

Törene katılan İlçe Kaymakamı Abdussamed Yiğit, İlçe Belediye Başkanı Neşet Doygun, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Bezeng, projenin önemine vurgu yaparak, bu tür projelerin hayvancılık sektörüne katkı sağlayacağını belirtti. Yetiştiriciler ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, buzağıların daha sağlıklı büyümesi için verilen destekten dolayı teşekkür ettiler.

Altunhisar’daki bu dağıtım töreni, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlayarak, çiftçilerin daha verimli ve sağlıklı üretim yapmalarına olanak tanıyacak. Buzağı Kulübesi Projesi’nin, ilçedeki hayvancılık sektöründe olumlu etkiler yaratması bekleniyor.



Kaynak: İHA