Amasya’da iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı feci kazada, Abdullah Şahin (35) ve kardeşi Dündar Şahin (33) yaşamlarını yitirdi. Kaza, Amasya–Çorum karayolu üzerindeki Doğantepe köyü mevkiinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Abdullah Şahin yönetimindeki 05 BE 552 plakalı Toros marka otomobil, karşı yönden gelen Hasan Hüseyin Yıldız’ın kullandığı 34 FBE 474 plakalı BMW ile çarpıştı.

Kaza sonrası olay yerine polis, itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan müdahalelerde, Abdullah ve Dündar Şahin kardeşlerin hayatını kaybettiği belirlendi. Diğer aracın sürücüsü Hasan Hüseyin Yıldız (27) ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kazayı duyan Şahin kardeşlerin yakınları olay yerine akın etti. Yakınlarının feryatları yürek burkan bir atmosfer oluşturdu. Anne ve babası ile kız kardeşleri, cenazeleri görmek için olay yerine geldi. Görevliler, aileyi teselli etmeye çalıştı.

Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü

Otomobillerde sıkışan cenazeler, incelemenin ardından cenaze aracıyla hastane morguna götürüldü. Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, kaza ile ilgili bilgi almak üzere olay yerine geldi.

Kazayı anlatan Halil Bülbül, "Koşarak geldik. Otomobiller kafa kafaya çarpışmış. İki kardeş hayatını kaybetti. Yürekler dayanmıyor" diyerek duygularını ifade etti.

Jandarma ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Kaynak: İHA