Yaşam

Anadolu Buluşmaları Ankara'da gerçekleşecek

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TiHEK) Anadolu Buluşmaları etkinliği kapsamında 18. Anadolu Buluşmaları Algoritmik Ayrımcılık: İnsan Hakları ve Eşitlik Hukuku Bağlamında Bir Değerlendirme etkinliği düzenliyor.

Abone Ol

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TiHEK) tarafından düzenlenen 18. Anadolu Buluşmaları etkinliği, algoritmik ayrımcılık konusuna ışık tutacak önemli bir oturuma ev sahipliği yapacak. Etkinlikte TiHEK Başkanı Muharrem Kılıç'ın yanı sıra çeşitli hukuk ve insan hakları uzmanları da yer alacak.

28 Ağustos 2024 tarihinde 11:45 - 13:50 saatlerinde Ankara Kızılcahamam Eliz Hotel'de düzenlenecek olan 18. Anadolu Buluşmaları Algoritmik Ayrımcılık: İnsan Hakları ve Eşitlik Hukuku Bağlamında Bir Değerlendirme etkinliği "Algoritmik Ayrımcılık: İnsan Hakları ve Eşitlik Hukuku Bağlamında Bir Değerlendirme" başlığı altında gerçekleştirilecek. Bu oturumda, algoritmik ayrımcılık kavramı derinlemesine ele alınacak ve dijital teknolojilerin toplumsal eşitsizlikler üzerindeki etkileri tartışılacak.

    Muharrem Kılıç, konuşmasında algoritmaların nasıl ayrımcılığa yol açabileceği, veri güvenliği ve şeffaflık konularını işleyerek, teknolojik gelişmelerin insan hakları ve eşitlik prensipleri üzerindeki etkilerini değerlendirecek.

    Etkinlik İçeriğinde ise; Algoritmik Ayrımcılığın Tanımı ve Etkileri, İnsan Hakları ve Eşitlik Hukuku Açısından Algoritma Kullanımı, Veri Güvenliği ve Şeffaflık Sorunları, Politika ve Yasal Düzenlemeler Önerileri yer alacak.

    8. Anadolu Buluşmaları Algoritmik Ayrımcılık: İnsan Hakları ve Eşitlik Hukuku Bağlamında Bir Değerlendirme etkinliği, hukukçular, insan hakları savunucuları ve teknoloji uzmanları için önemli bir bilgi paylaşım platformu olacak. Katılımcılar, günümüz teknolojilerinin toplumsal eşitsizlik üzerindeki potansiyel etkilerini ve bu sorunlara karşı alınabilecek önlemleri öğrenme fırsatı bulacak.