10 Kasım 1964’te açılan ve Ankara’nın yürüyen merdivenli ilk alışveriş merkezi olan Anafartalar Çarşısı Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Fen İşleri Daire Başkanlığının beraber yürüttüğü çalışmaların ardından kullanılmaya devam etmekte. Fakat Anafartalar çarşısı esnafı hem yenilenmeden hem de dükkanların boş olmasından şikayetçi.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı

Tadilat yapıldı ama klimalar çalışmıyor

Esnaf, “Burası şu an çok sakin. Dükkanların boş olmasının sebebi ise ihalenin uzun zaman aralıklarıyla yapılıyor olması. İhale bir yapılıyorsa aradan biraz zaman geçiyor bir daha ihale yapılıyor. İhaleye giren kişiler de süreç uzun sürdüğü için geri vazgeçiyor. Dükkanlar boş duruyor çünkü ihaleyi aldıktan sonra evrak tamamlama aşamasında da kira işliyor ve bu süreç uzun sürüyor. Süreç uzun sürdüğü için de insanlar vazgeçiyor. Ben imza atmak için bir ay bekledim bu esnada da kira işliyordu. Ben boşu boşuna dükkana girmeden kira ücreti ödedim. Aynı zamanda buraya tadilat yaptılar. Tadilat iki yıl sürdü. Klima yapıldı ama yapılan klimaların bir kısmı çalışmıyor. Temizlik desen yeterli temizlik yok. Lavabolar zaten hep kirli ve sabun bile yok. Burada herkes kendi kapısının önünü temizliyor. Durum böyle olunca hem boş hem de kirli bir yere insanlar gelmek istemiyor. Bizler de satış yapamıyoruz. Çarşının otoparkı EGO’ya verildi ve geçtiğimiz günlerde esnafla otopark için kavga edildi. Benim eşimin ailesi buranın ilk kurucularından çarşının eski halini de biliyorum. Şu an esnafın hiç tadı yok. Çarşının tanıtımı yeterince yapılmıyor. Gelen müşteri sıcaktan rahat gezemiyor. Klimalar yeni yapılmasına rağmen su akıtıyor.” dedi.

Muhabir: Cansel Yıldız