Ankara'nın önemli tarihi miraslarından biri olan Ulus Anafartalar Çarşısı esnafı, uzun süredir devam eden otopark sorunu hakkında sesini hygazete.com'a duyurmuştu. Esnaf, dükkanların boş kalmasından ve müşteri kaybından şikayet ederek çözüm talep etti. Bu şikayetlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayı meclis gündeminde Anafartalar Çarşısı'nın otopark sorununu ele aldı.

Ankara’nın İlk Alışveriş Merkezi: Anafartalar Çarşısı

10 Kasım 1964’te açılan ve Ankara’nın ilk yürüyen merdivenli alışveriş merkezi olan Anafartalar Çarşısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmaları sonucu kullanılmaya devam ediyor. Ancak, esnafın otopark yetersizliği nedeniyle işlerinin olumsuz etkilenmesi, çarşıda ticari hareketliliği azaltıyor.

Okul yolunda ceviz ikramı Okul yolunda ceviz ikramı

Otopark Sorunu Meclis Gündeminde Görüşülecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, esnafın yaşadığı bu sorunu çözmek amacıyla Anafartalar Çarşısı'nın otopark sorununa ilişkin Ulaşım Komisyonu Raporunu 09 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen meclis toplantısında ele alacak. Belediye, bu sorun için çözüm önerilerini tartışacak.

Muhabir: Cansel Yıldız