Yaşam

ANKAPARK tartışması alevlendi: Gökçek, Mansur Yavaş’ı hedef aldı

Önceki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, sosyal medya üzerinden ANKAPARK'ı savunarak mevcut Başkan Mansur Yavaş'ı eleştirdi ve onun cumhurbaşkanlığına aday olduğunu iddia etti.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayının üçüncü toplantısında, ANKAPARK konusunu ele alarak önemli bir karara imza attı. Toplantıda, ANKAPARK tesis ve müştemilatlarının 10 yıllığına kiraya verileceği açıklandı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek ise, ANKAPARK ile ilgili geçmişteki projelerini hatırlatarak resmi sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Gökçek, ANKAPARK'ın, 10.000 m²’lik bir alana sahip olan çadırıyla hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap ettiğini belirtti.

Video açıklamasında, "Burası kapalı… Ankara’lı ve Türkiye’li çocukları Mansur Yavaş cezalandırıyor," diyerek mevcut belediye yönetimini eleştirdi. Gökçek’in bu ifadeleri, şehirdeki eğitim ve eğlence politikalarına dair tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

ÇARPICI İDDİA: "MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANLIĞINA TALİP"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin " Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Partinin aday belirleme kuralları bellidir" ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın bu açıklamasının ardından Gökçek, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığına aday olma iddialarını da gündeme getirdi. “Vizyonun V’si olmayan Mansur, Cumhurbaşkanlığına talip,” sözleriyle Yavaş’ın liderlik kabiliyetine ve vizyonuna dair şüphelerini dile getirdi. 

İbrahim Melih Gökçek'in resmi sosyal medya hesabı (X) üzerinden yaptığı paylaşım ise şöyle, " Hurda yığını dedikleri ANKAPARK da hem büyüklere, hem çocuklara hitap eden 10.000 m²’lik böyle bir çadır olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi burası kapalı… Ankara’lı ve Türkiye’li çocukları Mansur Yavaş cezalandırıyor… Vizyonun V’si olmayan Mansur cumhurbaşkanlığına talip"

ANKAPARK'A NE OLACAK?

ANKAPARK’ın geleceği ve kiralama süreci, Ankara halkı arasında merak ve tartışmalara yol açtı. Kiralama sürecinin ardından, parkın sunduğu olanakların genişletilmesi ve daha etkin bir şekilde kullanılması bekleniyor. ANKAPARK, özellikle ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri bir alan olarak önemli bir yere sahip. Parkta, çeşitli eğlence ve aktivite alanları bulunuyor. Kiralama süreci ile birlikte, bu alanların modernize edilmesi ve daha fazla etkinlik düzenlenmesi öngörülüyor. Ayrıca, ANKAPARK’ın tanıtımı ve daha fazla ziyaretçi çekmesi için çeşitli kampanyaların da başlatılması bekleniyor. Kiralama süreci, bu alanın daha aktif hale gelmesini sağlayarak, çocukların ve ailelerin sosyal yaşamlarını zenginleştirecektir. Ancak, mevcut yönetim ve geçmiş yönetim arasındaki çekişmeler, bu sürecin nasıl işleyeceği konusunda belirsizlik yaratıyor. Hem yerel halk hem de ziyaretçiler, bu süreçte neler olacağını merakla bekliyor.