Gündem

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Binasının Temeli Yarın Atılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının temelinin yarın atılacağını duyurdu. Temeli atılacak olan bina tam 43 bin 695 m2 olduğu öğrenildi.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Kurumu’nun adalet sisteminin en önemli bileşenlerinden biri olduğunu vurguladı. Tunç, “Adli Tıp Kurumu, maddi gerçeği ortaya çıkararak adalet terazisini dengelemektedir. Fiziki kapasitemizi daha da artıracak yeni projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

2 EKİM'DE ANKARA'YA YENİ ADLİ TIP GRUP BAŞKANLIĞI BİNASI YAPILMAYA BAŞLANACAK

Bakan Tunç, 2 Ekim Çarşamba günü Ankara’da yeni Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının temelinin atılacağını açıkladı.

YENİ BİNA 6 FARKLI BİRİMDEN OLUŞACAK

Ankara’daki yeni Adli Tıp Grup Başkanlığı binası;

Adli Tıp Şube Müdürlüğü,

Morg İhtisas Daire Başkanlığı,

Kimya İhtisas Daire Başkanlığı,

Biyoloji İhtisas Daire Başkanlığı,

Trafik İhtisas Daire Başkanlığı ve Fizik İhtisas Daire Başkanlığı gibi altı farklı birimi barındıracak.
 

BİNA 43 BİN 695 METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK

Zemin ve dört kat olarak tasarlanan binanın inşaat alanı 43 bin 695 metrekare olacak. Ayrıca, toplam 379 araçlık otopark kapasitesi ile dikkat çekiyor.


Adalet Bakanı, adli tıbbın yargının gerçeği arama sürecindeki kritik rolüne değinerek, “Adli tıp sayesinde karanlıkta kalmış olaylar aydınlatılıyor. Suçlular hak ettikleri cezayı alırken masumlar özgürlüklerine kavuşuyor” şeklinde konuştu.
 

Tunç, adli tıbbın tarafsız bir bilim dalı olduğuna dikkat çekerek, “Herkes adli tıbbın adalet terazisinde eşit olarak yer alır. Görevi yalnızca gerçeği bulmak ve adaletin sağlanmasına katkıda bulunmaktır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, adli tıbbın ceza hukuku dışında özel hukuk uyuşmazlıklarında da kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

ADALET TEŞKİLATIN AYRILMAZ PARÇASI

Adli Tıp Kurumu’nun 200 yıla yaklaşan köklü geçmişine atıfta bulunan Bakan Tunç, “Her geçen gün kapasitesini artırarak delillerin kesinleştirilmesinde adalet teşkilatının ayrılmaz bir parçası olmuştur” dedi.