Gündem

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası’nın temeli atıldı!

Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası'nın temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Kurumunun yaklaşık iki asırdan bu yana hizmet verdiğini belirterek, kurum kapasitesini daha da arttırmak ve fiziki şartları daha iyi hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Abone Ol

İNŞASI 2 YILDA TAMAMLANACAK

Bakan Tunç, Adli Tıp Kurumunun imkanlarının son 22 yılda ileriye taşındığını ve 81 ilde hizmet verecek noktaya getirildiğini vurgulayarak, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası'nın sözleşmesinin 17 Kasım 2023'te yapıldığını ve yapımının 2 yılda tamamlanacağı bilgisini verdi.

Binanın 43 bin metrekareden fazla kullanım alanına sahip olacağını ifade eden Tunç, içerisinde adli tıp, morg, ihtisas, kimya, biyoloji, trafik, fizik ve adli bilişim ihtisas dairelerinin yer alacağını söyledi.

SADECE ANKARA’YA DEĞİL ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERECEK

Bakan Tunç, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası'nın sadece Ankara'ya değil, çevre illere de hizmet vereceğini belirterek, hayırlı olmasını temenni etti.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyüksek de konuşmasında, Başkente yakışır bir adli tıp kurumu binasının inşa edileceğini, yeni yapılan binalarla daha etkin hizmet vermeyi planladıklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından Bakan Tunç, protokol üyeleriyle birlikte Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası'nın temelini attı.