Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Uzun yıllar ekranlardan tanıdığımız değerli sunucu ve tiyatro sanatçısı Kenan Işık, 10 yıllık bir komadan sonra 76 yaşında vefat etti. Malatyalı olmasına rağmen cenazesi neden Ankara'da toprağa verilecek? Peki,Kenan Işık'ın cenazesi nerede? Atatürk Lisesi nerede? Kenan Işık neden Ankara'da defnedilecek?

KENAN IŞIK CENAZESİ NEREDE?

Kenan Işık'ın cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bugün saat 11.00'de düzenlenecek törenin ardından 31 Temmuz Çarşamba günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

KENAN IŞIK NEDEN ANKARA'YA DEFNEDİLİYOR?

Kenan Işık, eğitim ve sanat hayatının önemli bir kısmını Ankara'da geçirdi. Ankara Atatürk Lisesi'nde okuyan Işık, lise yıllarını bu şehirde tamamlıştır. Henüz 17 yaşındayken Meydan Sahnesi'nde sahneye adım atarak profesyonel oyunculuk kariyerine başladı. Yükseköğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde sürdürdü. 1972 yılında Türkiye'nin sanat hayatında önemli bir yere sahip Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesine katılan Işık, burada uzun yıllar görev yaparak 2000 yılında emekliye ayrıldı. Sanatçının bu kadar uzun süre ve büyük bir tutkuyla bağlı kaldığı Ankara, onun sanat serüveninin de merkezi oldu.

ANKARA ATATÜRK LİSESİ NEREDE TARİHÇESİ?

Atatürk Kız Lisesi, Türk eğitim tarihinde derin izler bırakan bir kurum olarak, 1936 yılında Pera'da İnönü Kız Ortaokulu adıyla kurulmuştur. Zaman içinde birkaç kez yer değiştiren okul, 1939 yılında İnönü Kız Lisesi adını alarak Fındıklı'daki tarihi Çifte Saraylar binasına taşınmıştır. 1945 yılında Beyoğlu Kız Ortaokulu ve Kasımpaşa Ortaokulu ile birleşerek Beyoğlu Kız Lisesi olarak Tünel'deki Alman Lisesi binasında eğitime devam etmiştir.

1952 yılında yapılan bir anket sonucunda, veli, öğrenci ve öğretmenlerin isteği üzerine okulun adına Atatürk ismi eklenmiş ve 4 Mart 1953'te resmen Atatürk Kız Lisesi olarak adlandırılmıştır. 1954-1955 öğretim yılında deneme okulu özelliği taşımaya başlayan okul, Deneme Lisesi Programı uygulamaları ile Milli Eğitimimizin gurur taşlarından biri haline gelmiştir. Okul, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlı, laik ve bilimsel düşünceyi benimsemiş, sanat ve bilime büyük önem veren aydınlık yüzlü mezunlar yetiştirmiştir.

1974-1975 yılında Lise kısmında Ders Geçme ve Kredili Sistem uygulamaya başlamış, erkek öğrenciler de eğitim alma olanağına kavuşmuştur. 1983-1984 eğitim yılında orta kısmı 5'li not sistemine, lise ise 10'lu not sistemine geçmiştir. Aynı dönemde çok amaçlı lise programı uygulanmaya başlanmış, 1984-1985 eğitim yılında ise Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi olarak eğitim hayatına devam etmiştir.

Atatürk Kız Lisesi'nin İngilizce öğretimi, öğrencilerine mezun olduktan sonra Türkiye'nin herhangi bir lisesinde İngilizce öğretmenliği yapabilecek seviyede proficiency kazandırmıştır. Sanat eğitimi ise öğrencilerin kişisel ve toplumsal düzeylerini geliştirmelerine büyük katkı sağlamıştır. 

Muhabir: Haber Bülteni