Eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 22 okulda temizlik ve dezenfekte çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentteki okullarda hijyen sorunlarını gidermek ve öğrencilere temiz eğitim ortamları sunmak amacıyla kapsamlı bir temizlik ve dezenfekte çalışması başlattı. Bu çalışmalar kapsamında 10 bin 376 öğrencinin eğitim gördüğü 22 okulda temizlik yapıldı.

Abone Ol

ABB’nin başlattığı “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi, özellikle pandemi sonrasında hijyenin önem kazandığı bu dönemde, okullarda temiz ve sağlıklı bir çevre yaratmayı hedefliyor. Proje kapsamında ilk etapta 22 okulda 454 derslik temizlenirken, sınıfların yanı sıra bahçe ve ortak kullanım alanlarında da kapsamlı bir temizlik gerçekleştirildi. Okullarda ayrıca ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri yapıldı.

Dersliklerde Kapsamlı Temizlik ve Dezenfekte

Kent Estetiği Daire Başkanı Esra Güngör, temizlik çalışmalarının detayları hakkında bilgi vererek, sınıflardan tuvaletlere kadar her alanın titizlikle temizleneceğini belirtti. Güngör, “Okullardaki sıraların temizlenmesi, tuvaletlerin yıkanması ve tüm binanın dezenfekte edilmesi işlemlerini yürütüyoruz. Ayrıca belediyemizin kendi ürettiği el dezenfektanlarını okullara teslim ediyoruz” dedi.

İlçe Belediyelerden Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu projeye diğer belediyelerden de destek geldi. Çankaya Belediyesi, bu önemli çalışmaya katılarak okulların hijyenik hale getirilmesi için el birliğiyle hareket ettiklerini belirtti. Temizlik ve dezenfekte çalışmalarının, başkentin farklı bölgelerinde de devam edeceği duyuruldu.