Bu kapsamda, ilk defa gerçekleştirilen uygulama ile 10 bin 166 öğrenci bu destekten faydalandı. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz" diyerek, ayrıca 119 bin 428 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldığını da belirtti.

Yeni Eğitim Dönemi İçin Özel Destek Paketi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına özel bir destek paketiyle sosyal destek alan ailelere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Her yıl yapılan kırtasiye yardımlarının yanı sıra, bu yıl ilk kez ilkokula başlayan çocuklar için okul kıyafeti desteği de verildi.

Giysi ve Kırtasiye Desteği Toplam 118 Milyon TL'yi Aştı

Proje kapsamında, sosyal yardım alan 10 bin 166 öğrenci için, yalnızca okul kıyafeti alımlarında kullanılmak üzere ailelerin Başkent Kartlarına 1000 TL'lik destek yatırıldı. Bu giysi desteği toplamda 10 milyon 166 bin TL'ye ulaşırken, ayrıca 119 bin 428 öğrenci için 108 milyon 412 bin 750 TL tutarında kırtasiye desteği sağlandı. Bu iki destek kaleminin toplamı ise 118 milyon 578 bin 750 TL'yi buldu.

"Eğitimde Fırsat Eşitliğini Destekliyoruz"

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde sosyal yardım alan ailelerin Başkent Kartlarına yapılan destek ödemeleri hakkında sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Yavaş, şöyle dedi:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 2024-2025 eğitim yılına özel destek paketimizi hayata geçirdik. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen destekler kapsamında; 10 bin 166 öğrencimize toplamda 10 milyon 166 bin TL’lik giysi desteği ve 119 bin 428 öğrencimize toplamda 108 milyon 412 bin 750 TL’lik kırtasiye desteği olmak üzere toplamda 118 milyon 578 bin 750 TL destek sağladık. Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz."

"Hem Esnaf Hem Aileler Kazanıyor"

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, yapılan destekler hakkında bilgi vererek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik eğitim yardımlarımızı başlatıyoruz. Belediyemizden sosyal destek alan ailelerimizin Başkent Kartlarına, ilkokul ve ortaokul çocuklarımız için 1000 TL ve 750 TL kırtasiye desteklerini yatırdık. Bu yıl Türkiye’de ilk defa ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik kıyafet desteği hizmetimiz olacak. Onların ücretlerini de kartlara yatırdık. Hizmetten hem esnafımız faydalanıyor hem de sosyal yardımlardan faydalanan ailelerimizin yanında oluyoruz" diye konuştu.

Kırtasiye Destekleri Esnafı Canlandırdı

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, yapılan kırtasiye desteklerinin esnaf üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, "Son üç senedir bu uygulamayı yapılıyor. Bu sene limitleri yükselterek 180 bin öğrenciye eğitim öğretim harçlığı yatırdılar. Biz de Kırtasiyeciler Odası olarak sadece bizim oda üyelerimizde geçen Başkent Kart uygulamasını getirdik. Bu da Türkiye’de bir ilktir. Sadece kırtasiyelerde geçen bir sistemimiz var. Ankara’da yaklaşık 2 bin 500 üye esnafımız yararlanacak. Bu da esnafımıza can suyu olacak" şeklinde konuştu.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

Esnaftan ABB’ye Teşekkür

Destek ödemelerinin ardından satışlarında artış gözlemleyen esnaf ise memnuniyetini dile getirdi. İlhan Kaya, "Mansur Başkan sayesinde ayakta duruyoruz. Çok güzel bir uygulama hem vatandaşa hem esnafa bu uygulamanın faydası var. Allah bin kere razı olsun. Bir dua her şeye yeter." dedi.

Hasan Karaman ise "Başkent Kart’tan çok memnunuz. Daha önce bu şekilde sirkülasyon olmuyordu, ürün satışımız yükseldi. Bazı ürünlere ulaşamayan çocuklar ürünlere ulaşma imkânı buldu. Kişi istediği yerden alışveriş yapabiliyor, istediğini seçebiliyor. Hem esnaf için hem halk için iyi oluyor." ifadelerini aktardı.

Kaynak: İHA