Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi, yürüttükleri çalışmalar kapsamında, ülkeye kaçak yollarla sokulan hayvanlar olduğunu tespit etti. Operasyon için harekete geçen ekipler, Etimesgut’ta icra ettikleri operasyonda 4 ‘corn’ cinsi mısır yılanı, 2 tarantula cinsi örümcek, 20 ‘corn’ cinsi kuluçka altında olan yılan yumurtası ve 16 hamster ele geçirdi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

SAHTE İÇKİ OPERASYONU
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Altındağ, Çankaya ve Etimesgut illerinde icra ettikleri sahte alkol operasyonda 7 bin 975 şişe sahte alkollü içki, 150 litre etil alkol ve 10 adet aroma verici ele geçirdi. Operasyonda yakalanan 2 şüpheli ise gözaltına alındı. Çankaya’daki bir diğer operasyonda ise 690 kilogram kıyılmış tütün ele geçirilirken 1 şüpheli gözaltına alındı.

Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti! Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti!

SAHTE DİŞ MALZEMELERİ


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi, yurt dışı menşeili ve Sağlık Bakanlığı tarafından kaybı bulunmayan ağız sağlığını ürünlerinin piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, Çankaya’da yer alan ve ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen bir depoya düzenledikleri baskında 13 bin 40 adet diş dolgu malzemesi, 408 bin 776 adet sahte diş protezi, 550 adet diş tedavisinde kullanılan aerotör başlığı ve 98 adet diş tedavisinde kullanılan malzeme ele geçirdi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yenimahalle’de bir adrese düzenlenen operasyonda, Roma, Grek ve Bizans kültürüne ait olduğu değerlendirilen 67 adet sikke altın ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği aktarıldı. Sikkelerin asıl nitelik ve değer tespitinin ise Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenildi.

CİNSEL HAP OPERASYONU


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi, Çankaya ve Mamak’taki bir depoda icra ettikleri operasyonda, insan sağlını tehdit eden bin 705 adet cinsel içerikli ürün ile bin 815 adet macun ele geçirdi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

KAÇAK KOL SAATİ OPERASYONU


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi, Mamak’ta yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde, 119 adet gümrük kaçağı kol saati ele geçirdi. Etimesgut’taki bir diğer operasyonda ise 496 adet sahte parfüme el konuldu. Operasyonlarda gözaltına alınan 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

TÜTÜN KAÇAKÇILĞI OPERASYONU


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Çankaya, Keçiören ve Gölbaş’ında gerçekleştirdikleri operasyonda, bir milyon 21 bin adet doldurulmuş makaron, bin 600 paket gümrük kaçağı sigara, 100 adet elektronik sigara ve 2 adet elektronik sigara cihazı ele geçirdi. Operasyonda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak: İHA