Millî Eğitim Bakanlığı, spor ortaokullarına öğrenci alım sürecine ilişkin usul ve esasları belirleyen "Spor Ortaokulları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu"nu yayınladı. Bu kılavuza göre, Ankara Hacı Bayram Veli Spor Ortaokulu'nda ilk pilot uygulama 2024-2025 eğitim döneminde hayata geçirilecek.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Başvuru Süreci ve Tarihler

Ankara Hacı Bayram Veli Spor Ortaokulu'na kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, 9-15 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuruların ardından, 16-18 Eylül tarihlerinde oluşturulacak komisyonlar, sportif yetenek değerlendirme uygulaması için 19-25 Eylül tarihleri arasında öğrenci seçimi yapacak. Sonuçlar ise 27 Eylül'de açıklanacak. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 7-11 Ekim tarihleri arasında kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Öğrenci Kabul Kriterleri ve Kontenjanlar

2024-2025 eğitim öğretim yılında, Ankara Hacı Bayram Veli Spor Ortaokulu'na 5. sınıfa başlayacak olan 15 erkek ve 15 kız öğrenci olmak üzere toplamda 30 öğrenci kabul edilecek. Başvurular, e-Okul üzerinden öğrencinin veli veya yasal vasisi tarafından yapılacak ve her aday sadece bir okula başvurabilecek.

Sportif Yetenek Değerlendirme ve Test Süreci

Sportif yetenek değerlendirme uygulaması, "sportif yetenek değerlendirme testi" ve "Türkiye okul sporları şampiyonluk dereceleri" olmak üzere iki aşamalı olacak. Adaylara esneklik, flamingo denge, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çeviklik ve 20 metre sürat koşusu gibi çeşitli performans testleri uygulanacak. Bu testlerden alınacak puanların ortalaması değerlendirilecek ve maksimum 90 puan üzerinden hesaplanacak.

Özel Eğitim ve Sporcu Özgeçmişi Olan Adaylar

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, ÇÖZGER Raporu ve Özel Eğitim Değerlendirme Kurul Raporu ile başvuru yapabilecekler. Ayrıca, sporcu özgeçmişi bulunan adaylar, ilgili federasyonlar veya gençlik ve spor il/ilçe müdürlüklerinden aldıkları belgelerle başvurularını destekleyebilecekler.

Türkiye Şampiyonalarına Ek Puanlar Verilecek

Türkiye okul sporları veya Türkiye şampiyonalarında birinci olan adaylara 10 puan, ikinci olanlara 7,5 puan, üçüncü olanlara 5 puan ve dördüncü olanlara 2,5 puan verilecek. Sportif yetenek değerlendirme uygulaması sırasında gerekli araç-gereç ve ölçüm cihazları kullanılacak ve süreç kamera kaydı ile takip edilecek.

Ankara Hacı Bayram Veli Spor Ortaokulu, genç yetenekleri keşfetmek ve geliştirmek amacıyla bu yıl ilk kez spor alanında kapsamlı bir seçme süreci başlatıyor. Sporun geleceğine katkı sağlamak isteyen gençler için büyük bir fırsat sunan bu program, yeni eğitim öğretim yılında Ankara'da sporun kalbi olacak.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş