Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası koordinasyonu ile başlatılan “Yaşanabilir bir Ankara için Çevre Seferberliği” projesinde ASO 2.Organize Sanayi Bölgesi 1 yıl süre ile proje paydaşı olarak yer aldı.

Projenin 5 Haziran Dünya Çevre Gününde düzenlenen açılış toplantısında düzenlenen “Birbirimizi Dinliyoruz” panelinde Bölge Çevre Yönetim ve Arıtma Müdürü Enise Dilek Demir konuşmacı olarak yer aldı. Panelin ardından OSB’deki atıksu arıtma tesisine teknik gezi düzenlendi.

ASO2. OSB İKİNCİ YÜZYILA HAZIR

Öte yandan 2001 yılında kurulan ASO 2. OSB ilave alan ile birlikte yüzde 74 oranında büyüdü ve toplam 1074 hektara ulaştı. Buna ilave olarak 585 hektar büyüklüğündeki ikinci genişleme alanı için yer seçimi çalışmaları devam ediyor. Süreç tamamlandığında toplamda 1659 hektar alana sahip olacaklar.

ASOBÇEV laboratuvarı ile çevre mevzuatına uyumlu ulusal ve uluslararası standartlara uygun metod ve cihazlarla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yetkilendirildiği 117 parametre ile hizmet veriyor.

ASO 2. OSB’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgi notunda “ AB Yeşil Mutabakatı’nın yayımlanmasıyla 2021 yılında Sanayinin Yeşil Rotası projemizi başlattık.  4 MW arazi GES kurulumunu gerçekleştiriyoruz.  Yeşil OSB denetim sürecimizi başarıyla sonuçlandırdık. Mutluyuz… Çünkü Türkiye’nin yeşil dönüşümünü tamamlamış ilk OSB’si olmak için gün sayıyoruz. İkinci yüzyıla hazırız… Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yepyeni hedeflere doğru yol almaya devam edeceğiz” denildi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş