Ankara İtfaiyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi’nin sahadaki becerilerini artırmak amacıyla eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu eğitimler, arama kurtarma ekiplerinin etkinliğini artırmayı hedefliyor. Son olarak, Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Mavi Göl’de "Su Üstü Arama Kurtarma" eğitimi başarıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, 18 personelin sel ve su baskınları gibi acil durumlarda daha etkili bir şekilde görev alabilmesi için gerekli bilgiler verildi.

Su Üstü Arama Kurtarma eğitimi, acil durumlara hızlı ve etkili müdahaleyi sağlamayı amaçlıyor. Ankara İtfaiyesi, bu tür eğitimlerle arama kurtarma ekiplerinin yetkinliğini artırmayı ve toplumsal güvenliği sağlamayı sürdüreceğini vurgularken Ankara Büyükşehir Belediyesi ise eğitim hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi Twitter (X) hesabından eğitimle ilgili yapılan paylaşımda, "Ankara İtfaiyesi'nden Su Üstü Arama Kurtarma Eğitimi İtfaiye Daire Başkanlığı, Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi’nin sahadaki becerilerini artırmak amacıyla eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda, genç arama kurtarma ekiplerimize yönelik Mavi Göl’de düzenlenen "Su Üstü Arama Kurtarma" eğitimi başarıyla gerçekleştirildi. 18 personelimizin sel ve su baskınlarında etkin bir şekilde görev alabilmesi için verilen bu eğitim, acil durumlara hızlı ve etkili müdahaleyi amaçlıyor" ifadeleri yer aldı.

Muhabir: Cansel Yıldız