Yaşam

Ankara Kalesi'nin otopark sorununa tepki

Antika koleksiyoneri İbrahim Terzioğlu, "Ankara Kalesi'ne gelen turistler yürüyerek müzeye gitmeli ve esnaftan alışveriş yapmalıdır. Müzenin kapısına otobüsü götürüp müzeden sonra otobüsle alıp götürmek akıl işi değil" dedi.

Abone Ol

İbrahim Terzioğlu yaptığı açıklamada, Ankara Kalesi'nde otopark sorunu olduğuna vurgu yaparak en büyük sorunun araçların tarihi alanlara girebiliyor olması dedi.

İbrahim Terzioğlu konuşmasında, “Dünyanın neresinde olursa olsun tarihi alanlara motorlu araç girmesi yasaktır. Ama bu durum maalesef Ankara’da böyle değil. Bu kadar tarihi yapının arasında araçların gezmesi hiç doğru değil. Örneğin Antalya iç kaleye hiç araç girdiğini göremezsiniz. Ankara’da da araçlar bu tarihi alanlarda gezmemelidir. Ankara Kalesi, Bentderesi, Kayabaşı bölgesinden araç giriş çıkışı yapılmalı, Kayabaşı'nda Yenihayat İlkokulu' nun olduğu bölgeye yapılan otoparka müze tur araçları dahil olmak üzere tüm araçlar girmelidir. Turistler yürüyerek müzeye gitmeli ve esnaftan alışveriş yapmalıdır. Müzenin kapısına otobüsü götürüp müzeden sonra otobüsle alıp götürmek akıl işi değil, bu durumun değişmesi gerekiyor. Ankara Kalesi Kent Konseyi üyesiyim ve bu konudaki önerimi dile getirdim ama henüz bir sonuca ulaşılamadı. Ankara Kalesi'ne gelen tüm turistlerin araçlarını otoparka park etmesi ve insanların bu tarihi alanları, buradaki güzellikleri adım adım görerek gezmesi gerektiğini düşünüyorum. Yerli ve yabancı turistler burada gezerken alışverişini yapacak tarihi alanları daha iyi görecek ve sokakta hareketlilik olacak. Buradan geçen araçlar zaman zaman yayalara çarpıyor, çeşitli kazalar oluyor. Otopark sorunu çözülürse bu kazaların da önüne geçilmiş olur. Türkiye’nin başkentinde böyle bir sorun varken kimse ben bir şey yaptım dememelidir. Önce bu sorun çözülmelidir. Buraya bir sergi açıyoruz, sanatseverler geldiklerinde park yeri bulamıyor bu durum da bizlerin faaliyetlerini etkiliyor. Ankara Kalesi'nin otopark sorunu hem sanatçıları hem de diğer esnaflar etkiliyor. ” şeklinde konuştu.