Geçtiğimiz günlerde İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından AK Parti’nin eski isimlerle yeniden bir araya geleceği tartışmaları yapılmış, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, davet gelmesi halinde kendisinin de Erdoğan'la görüşebileceğini belirterek "Sayın Erdoğan benim siyasi hayatımda da daha öncesinde de hukukum olan bir insan"iafadelerini kullanmıştı.

Eski AK Partili Ahmet Davutoğlu’nun bir dönem sert eleştiriler yönelttiği Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yumuşak ifadeler kullanması dikkat çekerken Davutoğlu’nun sözleri yuvaya geri dönme sinyali olarak yorumlanmıştı.

31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybı ve AK Parti’nin birçok belediyeyi CHP’ye kaptırması sonrası partide değişim süreci için çalışmalar devam ederken Bu süreçte AK Partili kaynaklar DEVA ve Gelecek Partili isimlerle “defakto” görüşmeler yapıldığını doğrulamıştı.

DAVUTOĞLU VE BABACAN YUVAYA GERİ DÖNÜYOR

İnternethaber.com yazarlarından Osman Diyadin sosyal medya hesabından “kaynak sağlam” diyerek Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun partilerini feshedip AK Partiye katılacaklarını iddia etti.

Osman Diyadin Ekim ayında AK Parti Olağan Büyük kongresinde Davutoğlu ve Babacan’ın partiye katılacaklarını ve yeniden AK Parti rozeti takacaklarını ifade etti.

Diyadin ayrıca, Davutoğlu ve Babacan’a AK Parti kapılarının yeniden açılmasının AK Parti içinde bazı tereddüt ve sıkıntıları yarattığına da dikkat çekti.

Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor! Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor!

Osman Diyadin’in konuyla ilgili iddialarını X hesabından şöyle aktardı:

Flaş gelişme..
Ankara kulislerine bomba gibi
düşen iddia…
DAVUTOĞLU VE BABACAN
AK PARTİYE DÖNME YOLUNDA!
Yeni ve önemli bir bilgi aldım..
Bu bilgi AK Parti’nin içinde tartışılmaya başlanan çarpıcı bir gelişme…
Kaynak sağlam…
Arada elçiler var…
Elçilerden biri işaret fişeğini attı!.
Peki o gelişme ne ?
Buyurun..
Parti kurarak umduğunu bulamayıp hayal kırıklığına uğrayan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan yeniden AK Partiye dönmeye hazırlanıyor..
Gelecek ve DEVA Partileri kendilerini fesih edip AK Partiye katılacak…
Bu katılım Ekim ayında yapılması planlanan AK Parti Olağan Büyük kongresinde olacak. Davutoğlu ve Babacan’a yeniden AK Parti rozeti takılacak.
Ahmet Davutoğlu’nun üç gün önceki açıklaması bu gelişmeyi adeta doğrular nitelikteydi. Çünkü Davutoğlu partiden ayrılışı sonrası ilk kez Erdoğan’a yönelik böyle sıçak bir açıklama yapmıştı. (ekte)
Fakat bu gelişmenin yani Gelecek ve DEVA partililere yeniden kapıların açılması AK Parti içinde bazı tereddüt ve sıkıntıları yarattığıda dile getiriliyor .
Gelecek Partisi kurucularından olan ve 2023 seçimlerinde CHP'den Meclis’e giren Selim Temurci, AK Parti’ye katılma sinyali vermişti.
Temurci önceki gün AK Parti’ye katılıp katılmayacağı sorusuna, “Süreç ilerliyor” diye yanıt vermişti.
Diyeceğim şu ki Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın AK Partiye dönmesi sürpriz olmaz!..
Babacan’ın önemli bir bakan ile diyaloğunun üst düzey olduğunu da ekleyelim….
AK Partide bu gelişme partide nasıl karşılanır? sorusuna verilecek cevabıda sordum..
Cevap..
“ Peki biz neden bunlarla
mücadele ettik”
Demirel ne demişti..
Dün Dündür..
Bugün bugündür..,
Bekleyip görelim…
Karar Başkan Erdoğan’ın!.
Muhabir: Haber Bülteni