Başkent’in farklı mekânlarında sanatçılarla sanatseverleri buluşturan Kültür Yolu Festivali renkli etkinliklerle devam ediyor.

Koreli hocayla çalışarak hazırladıkları eserleri bu sergiyle görücüye çıkardıklarını belirten Sanat ve Tasarım yüksek lisans öğrencisi Zeynep Berçinay Turan, eserlere ilişkin haymanagazetesi.org internet haber sitesine şu açıklamalarda bulundu:

EJDERHA FİGÜRÜ YERİNE BALIK FİGÜRÜ

Kore Kültür Merkezi’nde daha önce eğitim almış öğrencilerle Koreli sanatçıları bir araya getiren bir sergi. 12 hayvanlı takvime göre hazırlanmış bir sergi. Burada bizim konumuz hayvanlar. 12 yılı temsil eden 12 hayvan olarak yaptık. Türk öğrenciler balık çalıştı. Koreli sanatçılar diğer hayvanları tamamladı. Burada Türk öğrencilerin balık çalışmasının sebebi Kore takviminde balığın olmaması, balık yerine ejderhanın olması. O yüzden böyle bir değişiklik yapmaya karar verdik. Buradaki Minhwa eserleri, Kore’nin geleneksel halk boyası olarak bilinen teknikle yapılmış eserler. Dut ağacından yapılmış kâğıtlarla, tutkal yardımıyla hazırlanıyor. Daha sonra üzerine Minhwa boyalarıyla 4-5 kat boya atılarak, tek tek, ince ince işlenerek yapılan bir boya türü. Takvimde 12 tane hayvan var. Fare var, inek var, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz var. Türk takviminde sadece ejderha yerine balık var, diğer hayvanların hepsi aynı. Biz o yüzden ejderha yerine balık çalıştık. Aynı zamanda bereketin de sembolü oluyorlar. Bu sene de balık yılıydı zaten.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Ben, AeHee Kang hocanın (Türkçe ismi Nehir) öğrencisiyim. Onun atölyesinde çalışarak eser üretiyorum.  Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Görsel Sanatlardan mezunum. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Sanat Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans yapıyorum ve sürekli İzmir’e gidip geliyorum.”

Sanatseverler, 29 Eylül tarihine kadar sergiyi ziyaret edebilecek. 

Muhabir: Necdet Gürsoy