Dursun ERKILIÇ 

Ömrünü Ankara’ya hizmet için harcayan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, yapılan genel kurulda güven tazeleyerek yola devam dedi.

Dr. Metin Özaslan, olağan seçimli genel kurulda öyle bir mesaj verdi ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti adına gurur vericiydi. Dedi ki:

Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü

- Türkiye’nin, Cumhuriyetin en köklü sivil temsilcisi derneğimizin Ankara'da yaşatmaya çalıştığı değerleri hep birlikte en yükseklere çıkaracağız…

GEÇERLİ OYLARIN TÜMÜNÜ ALDI

Genel Kurul Ankara Konağı'nda yapıldı ve seçime tek liste ile gidildi. Toplanan genel kurulun Divan Başkanlığına Fikret Baş seçildi.

Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Etik ve Disiplin Kurulu, Onur Kurulu ve Seymen Divanı için tek liste üzerinden asıl ve yedek üye seçimi yapıldı. Seçime tek listeyle tek aday olarak giren Dr. Metin Özaslan üç yıllığına yeniden başkanlığa seçildi. 6 sandıkta 342 üye oy kullandı. Dr. Metin Özaslan bu oyların 334’ünü aldı, 8 oy ise geçersiz sayıldı.

TARİH SÜZGECİNDEN GEÇEN KONUŞMA

Pandemi dönemi dahil Başkentin her şeyine sahip çıkan, her sorununa el atan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, son üç yıldaki faaliyetlere ilişkin genel bir değerlendirme yaparken şu ifadeleri kullandı:

- Hem Osmanlının kuruluşunda hem de Atatürk'le omuzdaş olarak Cumhuriyetin kuruluşunda yer alan Seymenlik geleneğini en rafine bir şekilde Ankara'da yaşatıyoruz.

- Seymenlik geleneğinin yanı sıra Bacıerenlik geleneği, Kızılcagün, Sinsin ve Saya geleneklerini de yaşatmaya çalışıyoruz…

Evet, Başkan Özaslan’ın da dediği gibi, “Kardeşlik, hemşehrilik hukukuyla çalıştığı ve birbirine sahip çıktığı, yegane dernek olan Ankara Kulübü Derneğimiz ile ne kadar gurur duysak azdır.”

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Dr. Metin Özaslan, tekrar genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında da net mesajlar verdi:

- Başarılı ve oldukça verimli bir dönem olacağına inanıyorum.

- Ankara Kulübü ailesi, camiası olarak Türkiye’nin, Cumhuriyetin en köklü sivil temsilcisi derneğimizin yaşatmaya çalıştığı değerleri hep birlikte en yükseklere çıkaracağız.

Genel Kurul ile oluşan yeni yönetimin Dr. Metin Özaslan'ın Genel Başkanlığında önemli hizmetlere imza atması bekleniyor.

Muhabir: Dursun Erkılıç