Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyeleri, Seymen ve Bacıerenlerden oluşan heyet tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar'a geçtiğimiz günlerde nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Uluslararası kalkınma iş birliği faaliyetleri çerçevesinde birçoğunda Ankara Kulübünün de yer aldığı projelere verilen destek için TİKA Başkanı Serkan Kayalar’a teşekkür etti.

TİKA ziyaretinde Özaslan, bir Ankara Akademisi işlevi gördüğünü ifade ettiği Ankara Kulübü’nün Seymen ve Bacıerenleri olarak bundan sonra da ortak tarihi değer taşıyan kültürel mirasın korunması amacıyla ulusal-uluslararası düzeyde farkındalık temelli gerçekleşecek geniş kapsamlı projelerde yer almaya hazır olduklarını aktardı.

TİKA Başkanlığında gerçekleşen ziyarette; Ankara Kulübü Derneği’nin deneyim ve tecrübesinin de içerisinde yer alacağı, ortak tarihi kültürel, toplumsal miras açısından büyük önem taşıyan ulusal ya da uluslararası kapsamlı projeler üzerinde bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

TİKA İLE ORTAK PROJELER

Uluslararası kalkınma iş birliği faaliyetleri çerçevesinde Ankara Kulübü'nün de içerisinde bulunduğu projelere TİKA tarafından verilen destekler teşekkür eden Özaslan, bundan sonra da tarihi değer taşıyan kültürel mirasın yaşatılması ve farkındalık temelli gerçekleşecek ulusal-uluslararası geniş kapsamlı projelerde Ankara Kulübü Seymen ve Bacıerenleri olarak yer almaya hazır olduklarını belirtti. Özaslan, TİKA Başkanı Serkan Kayalar'a nazik ev sahipliği ve misafirperverliği için de ayrıca teşekkürlerini iletti.

TİKA’DAN TAM DESTEK

Genel Başkan Dr. Metin Özaslan nezaretindeki Ankara Kulübü Derneği heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TİKA Başkanı Serkan Kayalar da faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirttiği Ankara Kulübü Derneği'nin Seymenlik ve Bacıerenlik geleneğini Ankara'da yaşatarak gelecek kuşaklara aktarılması yönünde sahip olduğu tecrübeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Okul yolunda ceviz ikramı Okul yolunda ceviz ikramı

Kayalar, Seymen ve Bacıeren kimliğinin Atatürk'ü karşılayan ve vatanına sahip çıkan semboller olduğunu, Cumhuriyetin ilanından sonra kurulan Ankara Kulübü Derneğinin bu yapıyı hak ettiği değerde taşımasından, Ankara'yı sadece ulusal anlamda değil, Akraba Toplulukları ve Balkanlar başta olmak üzere uluslararası düzeyde de bugüne kadar yer aldığı çok sayıda projedeki katkılarıyla layığıyla tanıttıkları için gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kayalar, bundan sonra da Ankara Kulübü Derneği ile aynı şekilde ortak tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşımaya yönelik gerçekleşecek projelerde işbirliği ve koordinasyon içerisinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Muhabir: Haber Bülteni