Ankara Milletvekili Semra Dinçer, emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve emeklileri açlığa mahkum ettiğini belirterek sert bir tepki gösterdi. Dinçer en düşük emekli maaşı 12.500 TL olarak belirlenmesini de eleştirdi.

Tüm emeklilere insanca yaşayabilecekleri bir maaş düzenlemesi yapılması gerektiğini belirten Dinçer, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

"Kendiniz lüks içinde yaşarken emekliye sabır demeyin. Bugün yapılan açıklamaya göre en düşük emekli maaşı 12.500 TL oldu. İğneden ipliğe her şeye yüksek oranda zam gelirken, en düşük emekli maaşına yüzde 25 zam yapılması emeklilerimizle dalga geçmektir. TÜİK tarafından bile enflasyonun yüzde 71 olarak açıklandığı bir ülkede, emekliye yapılan zam emeklilerimizi açlığa mahkum etmektir. Ayrıca bu zam, 12.500 TL'nin altında maaş alan emeklilerimizi kapsamaktadır. Bu rakam ve üzerinde maaş alan emeklilerimize zam yapılmadı."

Semra Dinçer, hükümete ve ilgili yetkililere seslenerek, emekli maaşlarına yapılan zam oranlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Emeklilerin hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşabilmeleri için daha adil ve gerçekçi bir maaş düzenlemesi yapılmasının önemine dikkat çekti. Dinçer, "Kendiniz lüks içinde yaşarken emekliye sabır demeyin" diyerek, hükümetin emeklilere yönelik politikasını eleştirdi.

Muhabir: Fatma Doğanay