Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi’nde bulunan Konferans Salonu’na, 9 Haziran 2017 Tarihinde hain bir terör saldırısında hayata veda eden Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı varildi.

Şenay Aybüke Yalçın, 3 Eylül 1994 tarihinde Çorum’un Osmancık ilçesinde dünyaya geldi. Körfez Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Edremit Kültür ve Sanat Derneği’nde müzik eğitimi aldı. Sonrasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Batman’ın Kozluk ilçesine atanarak Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik görevine başladı. 9 Haziran 2017 tarihinde öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra dönüş yolunda teröristlerin hain saldırısında şehit düştü.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Aybüke Öğretmen’in anısına “Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Konferans Salonu”nun açılışını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Kurtaslan ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Demirci gerçekleştirdi.  Açılışa akademik ve idari birim yöneticileri ile üniversitemiz personelleri de katıldı.

Muhabir: Burcu Çayan