Osmaniye’yi Tanıtma Derneği, Ankara’da 19-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde 2. Osmaniye’yi tanıtım günleri düzenliyor. Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Genel Başkanı Bahri Çolpan, etkinliğin Ankara Kızılay Meydanı’nda lansman ile başlayacağını ve Osmaniye’nin plakası olan 80 sayısından yola çıkarak Ankara’lılara 80 bin paket 50 gramlık Osmaniye fıstığı ve 8 bin adet Osmaniye bayram kömbesi ikramında bulunacaklarını ifade etti.

Ankaralılar Osmaniye Lezzetleriyle Tanışıyor

Etkinlik, Ankara Kızılay Meydanı'nda yapılacak görkemli bir lansmanla başlayacak. Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Genel Başkanı Bahri Çolpan, Ankaralılara 80 bin paket 50 gramlık Osmaniye fıstığı ve 8 bin adet Osmaniye bayram kömbesi ikram edileceğini açıkladı. Lansmanın ardından, tanıtım günleri Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edecek.

"Farklı Bakışlar Olsa da" sergisi Çankaya'da sanatseverlerle buluşuyor "Farklı Bakışlar Olsa da" sergisi Çankaya'da sanatseverlerle buluşuyor

Ankara’da Yöresel Lezzet Şöleni

Ankara’daki etkinlikte, Osmaniye’nin meşhur ürünleri olan Osmaniye fıstığı, etli kömbe, Kadirli usulü sucuk ekmek, Zorkun tava, kısır, halka tatlı, şalgam, bici bici, Osmaniye fıstıklı kebap, Osmaniye fıstıklı çiğ köfte, Osmaniye simiti, Kadirli turp ve sarma içi gibi lezzetler Ankaralılarla buluşacak. Çolpan, "Amacımız Osmaniye’mizi tanıtmak olduğu için tüm ürünler maliyet fiyatına satışa sunulacak," dedi.

Ankaralılara Özel Yarışmalar ve Etkinlikler

Ankara’da düzenlenecek etkinlikler kapsamında, etli kömbeyi çabuk yeme yarışması gibi eğlenceli aktiviteler de yer alacak ve birinciye yarım altın hediye edilecek. Ayrıca, Osmaniye'nin yerel sanatçıları ve aşıkları, Ankaralılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Osmaniye’nin Tanıtımı İçin Büyük Adım: İstanbul Sırada!

Çolpan, Osmaniye'nin tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, "Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak amacıyla bir sonraki etkinliğimizi İstanbul’da yapmayı planlıyoruz," dedi. Çolpan ayrıca, etkinliğe destek veren Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.

Muhabir: Cansel Yıldız