RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada dizilere yönelik geniş çaplı bir inceleme başlatılacağını duyurdu. Şahin’in bu açıklamasının ardından içerik üreticisi Adem Metan, incelemenin özellikle son dönemin en çok izlenen iki dizisi Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar'a odaklanacağını belirtti. Bu duyuruyla birlikte, medya dünyasında dikkatler bu iki yapımın üzerine çevrildi.

S F37Cc5E1F68B6Ee7D80Ad3Bc8Fa95B914730A545 (1)

İncelenen Sahne Ne?

Sözcü'nün haberine göre, RTÜK’ün radarına takılan sahne, Kızılcık Şerbeti’nin 69. bölümünde yer aldı. Bahsi geçen sahnede, Pembe, Nilay ve Görkem karakterleri kilisede bulundukları sırada rahatsızlıklarını dile getirirken papazla yaptıkları konuşma dikkat çekti. Papazın "Kilise de Allah’ın evi, dinlerin farklılığı insanlığın zenginliğidir" sözleri, muhafazakâr kesimde FETÖ'nün 'dinler arası diyalog' kavramını anımsattığı gerekçesiyle eleştirilere neden oldu.

Yenimahalle'deki Kariyer Günleri'nin ilk misafiri Erdal Erzincan! Yenimahalle'deki Kariyer Günleri'nin ilk misafiri Erdal Erzincan!

RTÜK’ün bu sahneye yönelik ne tür bir yaptırım uygulayacağı veya dizilerle ilgili nihai kararın ne olacağı, ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Medya sektörü ve izleyiciler bu süreçte RTÜK’ün açıklamalarını yakından takip ediyor.

Kaynak: Sözcü TV