Son yıllarda özellikle Z Kuşağı gençlerin dahil olduğu sokak çeteleri Başkent Ankara sokaklarında huzur kaçırmaya devam ediyor. Eğitimsizlik , işsizlik gibi olumsuzlukların yanında sokaklarda satılan uyuşturucu maddelerin etkisiyle etkinliklerini arttıran sokak çeteleri hemen hemen her mahallede görülmeye başladı.

O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor

OKULLARIN AÇILMASIYLA ETKİNLİKLERİ ARTTI

Okulların açılması ile beraber bu tarz mahalli grupları sokaklardaki etkinliklerinin de arttığı gözlenirken özellikle okul çıkışlarında gençlerin Park ve sosyal alanlarda toplanarak etrafa rahatsızlık verdikleri ifade ediliyor.

KEÇİÖREN TEPEBAŞI MAHALLESİNE POLİS GİRDİ

Son olarak Keçiören İlçesi Tepebaşı Mahallesi'nde Çığ Sokak ve Cura Sokağın kesiştiği noktada Ulubatlı Hasan Parkı ve Şehit Polis Komiser Tahsin Demirayak Parkı'nın bulunduğu lokasyonda birbirine saldıran genç gruplar mahalleliyi hem rahatsız hem de tedirgin etti. Parktan ötürü çok sayıda çocuğun oyun oynadığı esnada çıkan kavgada iddialara göre bıçak ve silahlar çekilirken vatandaşlar korkuyla çocuklarını evlerine götürdüler. Bunun üzerine Cura Sokağa bir polis ekibi gelip olaylara müdahale etti. Yetersiz kalan güvenlik güçleri takviye ekip çağırınca Tepebaşı Mahallesi'ndeki Cura Sokağa çok sayıda polis ekibi geldi. Bazı gençlerin gözaltına alındığı görülürken , polis huzur kaçıran genç grupları dağıttı.

VATANDAŞ RAHATSIZ 

Tepebaşı Mahallesi sakinleri özellikle son günlerde sürekli kavgaların yaşandığını belirtirken , emniyet güçlerinin huzur kaçıran bu tip mahalli çetelere , gruplara gerekli müdahaleyi yapmalarını ve sokaklarda düzeni sağlamalarını istediklerini belirttiler.

Kaynak: Onur Dedeoğlu