Rojin Kabaiş, kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamak için çıkacağını arkadaşlarına iletti. Ancak geri dönmemesi üzerine Rojin'e ulaşamayan arkadaşları, ertesi gün öğle saatlerinde durumu polise bildirdi. Rojin'in son görüldüğü yerde yapılan aramalarda cep telefonu, kulaklık, su ve kek bulundu. Bulunan telefon inceleme için polise teslim edildi.

Tekirdağ’da fabrika yangını: Büyük hasar meydana geldi Tekirdağ’da fabrika yangını: Büyük hasar meydana geldi

Telefon, İnceleme İçin Jandarma Kriminal’e Gönderildi

Rojin’in cep telefonunda yüksek seviyede şifre koruması olduğu tespit edildi. Şifrenin kırılması için telefonun Jandarma Kriminal Dairesi’ne gönderildiği öğrenildi. Yetkililer, telefonun çözülmesi halinde kaybolma olayıyla ilgili daha fazla bilgiye ulaşılabileceğini ifade etti.

Ekipler Arama Çalışmalarını Sürdürüyor

Polis, jandarma, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katılımıyla geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Van Gölü çevresinde, su altı ve üstü teknolojilerle yürütülen çalışmalara Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen yandan taramalı sonar cihazı ile jandarmanın su üstü radar cihazı da dahil edildi. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda genç kızın izine rastlanmadı.

Rojin'in Ailesi ve Arkadaşlarının İfadeleri Alındı

Polis ve jandarma, Rojin'in kaldığı yurttaki arkadaşlarıyla ve Diyarbakır'daki akrabalarıyla irtibata geçti. Toplamda 38 kişinin yazılı ve sözlü ifadeleri alındı. Ayrıca, Bardakçı Mahallesi'ne giriş ve çıkış yapan 100'den fazla araç da incelemeye tabi tutuldu. 

Kaynak: Haber Merkezi