Ekonomi

Ankara oto sanayiinde çırak sorunu büyüyor

38 yıldır bu sektörde çalışan Hayati Gürsoy, mesleğin gelişim sürecinin günümüzde fazla uyuşmadığını ve ciddi anlamda sorun yaşadıklarını ifade etti.

Abone Ol

Hayati Gürsoy 60 yaşında araba tamir ustası. Aslen Ordulu, 38 yıldır bu sektörde çalışıyor. 6 yaşından beri Ankara'da yaşayan Hayati Gürsoy artık meslekte yetiştirilecek çırak olmadığını ve bunun ciddi anlamda gelecekte sorun yaşatacağını belirtti.

Eskiden çok daha fazla genç yetiştirdiklerini belirten Gürsoy gençlerin beklentilerinin, mesleğin gelişim sürecinin günümüzde fazla uyuşmadığını ve ciddi anlamda sorun yaşadıklarını ifade etti.

Günümüzde gençlerin daha çok masa başı işi tercih ettiğini yalnız masa başı işlerinde yeteri kadar istihdam sağlamadığını belirten Gürsoy bizim zamanımızda iş meslek öğrenmek için her türlü zorluğa göğüs gererdik, şimdiki gençler sebat etmiyor. Meslek öğrenmek yerine masa başı kurumsal işlerde yer almak istiyorlar. Bu da mesleğin geleceği ve insanların talepleri konusunda ciddi bir sorun yaratıyor.

Yeni neslin daha bilinçli ve teknik alanlarda eğitim ve tecrübe kazanması gerektiğini belirten Hayati Gürsoy , "umarım devletimiz çocuklarımızı teknik alanlarda da değerlendirmek üzere yönlendirir ve bu alanlara daha çok yatırım yapar" dedi.