Rehberde, ihracatçı firmalar ve girişimciler için devletin çeşitli kurumları tarafından sunulan destek ve teşvikler detaylandırıldı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler'den (KOBİ) büyük işletmelere, girişimcilere kadar geniş bir kesime hitap eden bu kaynak, 10 ana başlık altında devlet desteklerini incelemekte. Bu başlıklar arasında İhracat Destekleri, Türk Eximbank Destekleri, Organize Sanayi Bölgeleri Destekleri ve Ar-Ge Teşvikleri öne çıkıyor.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı

Detaylı Bilgilendirme ve Kolay Erişim

Firmaların desteklere erişimini kolaylaştırmak amacıyla rehberde kapsam, başvuru süreçleri, destek unsurları gibi kritik bilgilere yer verildi. Bu sayede firmaların güncel bilgiye erişimi sağlanarak, başvuru süreçlerini daha hızlı anlamaları ve bu desteklerden etkin biçimde faydalanmaları hedefleniyor.

Ekonomik Kalkınmaya Katkı Sağlayacak

ASO Başkanı Seyit Ardıç, rehberin hem sanayinin gelişimine hem de ihracatın artırılmasına katkı sunacağını belirtti. Ardıç, Ankara’nın 13 Organize Sanayi Bölgesi, 153 Ar-Ge Merkezi ve 13 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile güçlü bir altyapıya sahip olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

“Ankara’nın ihracat rakamları 12 milyar dolara ulaşmış durumda ve bu başarıyı daha ileriye taşımak için bölgesel ve küresel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırladığımız bu rehber kapsamında Ankara’daki firmalarımıza katkı sağlayacağına inandığımız devlet destekleri detaylıca incelenmiş ve farklı kurumlarca verilen desteklerin kapsamlı bir analizi yapılmıştır” 

“Tüm işletmeler için bir başvuru kaynağı”

İşletmeler İçin Kritik Bir Rehber
Devlet desteklerinin işletmelere sunduğu avantajların, firmaların uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konuma gelmelerini sağlayacağını belirten Ardıç, “Rehberimiz, ihracat yapmakta olan veya ihracata başlamak isteyen tüm işletmelerin, KOBİ’lerin, büyük ölçekli firmaların ve girişimcilerin bu desteklerden en üst düzeyde faydalanabilmeleri için bir başvuru kaynağı olarak tasarlanmıştır” şeklinde konuştu.

ASO’nun hazırladığı Sanayi Devlet Destekleri Rehberi, sadece Ankara’daki değil, Türkiye genelindeki sanayicilerin devlet desteklerinden daha etkin faydalanması amacıyla hazırlandı.

Kaynak: İHA