Ankara Tabip Odası, üniversitelerde eğitim gören tıp öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, güvenceli çalışma ve ücret hakları ile ilgili önemli gelişmeyi açıkladı.

Odanın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye Tabipler Birliği’nin tıp öğrencilerinin sorunlarının çözümü için YÖK’e resmi yazı ile başvurduğu iletildi. Yapılan açıklamaya göre; Türk Tabipleri Birliği (TTB); tıp öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, güvenceli çalışma ve ücret haklarında yaşadıkları sorunların çözümü için 3 Eylül 2024 günü Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bir yazı yazdı.

Bakan Şimşek'ten açıklama: "İstihdam artışı çok güçlü" Bakan Şimşek'ten açıklama: "İstihdam artışı çok güçlü"

Tıp fakültesi ve kontenjan sayılarındaki artış ile fakülte koşullarındaki yetersizliklerin tıp eğitiminin niteliğini olumsuz etkilediği belirtilen yazıda, tıp öğrencilerinin artan yoksulluğa bağlı olarak barınma ve beslenme sorunlarının derinleştiği ifade edildi.

Devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan intörn hekimlerin arasındaki maaş farklarının bordro örnekleri ile paylaşıldığı yazıda, stajyer tıp öğrencilerinin güvenli alanlarda ve güvenceli çalışma sorunları da aktarıldı. Yazıda, TTB’nin her iki konu başlığındaki mağduriyetlerin giderilmesi için hazırladığı kanun teklifi önerilerine de yer verildi.

Klinik dönem öğrencilerinin ve intörn hekimlerin personel yemekhanelerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip olmamalarına da dikkat çekilen yazıda, üniversitelerdeki uygulama farklılıkları bir tablo halinde paylaşıldı.

Yazının son bölümünde ise tüm bu sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması istendi ve TTB’nin çözümlere ilişkin işbirliği içinde çalışmaya hazır olduğu kaydedildi.

Muhabir: Fatma Doğanay