Uzmanlar, cani Semih'in çizimlerini değerlendirdi Uzmanlar, cani Semih'in çizimlerini değerlendirdi

Ankara Valisi Vasip Şahin 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü dolayısıyla resmi sosyal medya hesabından, “FETÖ ihanetinin 8. yıldönümünde Vatanın bekası, Milletin istiklal ve istikbali için gözlerini kırpmadan feda-i can eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle, anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ruhları şâd, mekanları cennet olsun.” paylaşımı yaptı. Aynı zamanda Ankara Valiliği resmi sosyal medya hesabından 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Milletin Zaferi Buluşmasına tüm vatandaşları davet etti. 
 
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından Aşıkların Dilinden ve Telinden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliği düzenleniyor. Etkinlik, 15 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.00’da Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras müzesinde gerçekleşecek.  
 
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi “#15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz“ paylaşımı yaptı.  
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi fotoğraf yayınlayarak, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun” paylaşımı yaptı. 
Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.  
 
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” mesajı yayınlandı.  
 
Başkent Üniversitesi, “Demokrasinin sağlam ve güvenilir temeller üzerinde yer almasına olan inancımız ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz!” ifadelerine yer verdi. 
 
Çankaya Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Şehit ve Gazilerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz...” mesajı yayınladı. 
 
Lokman Hekim Üniversitesi paylaşımında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” ifadelerine yer verildi. 


Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, Ülkemizin demokrasisi, bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.” paylaşımı yapıldı. 
 
Ostim Teknik Üniversitesi, mesajında, 15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmetle, Kahraman Gazilerimizi Minnetle Anıyoruz. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” dedi. 
 
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, 2016 yılında şehit olan öğrencimiz Ömer Can Açıkgöz ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” paylaşımı yaptı. 
 
Türk Hava Kurumu Üniversitesi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde destansı bir mücadele veren ve vatanımızı korumak için canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.” paylaşımı yaptı. 
 
Ufuk Üniversitesi, Yüksek İhtisas Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi bir fotoğraf yayınlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü andı. 
 
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü mesajında, “Değerli Gazililer, Tarih boyunca her zaman dahili ve harici bedhahlar Türk Milletinin bağımsızlığına, bayrağına, ülkesinin bekasına ve aydınlık yarınlarına kastetme girişimi içinde olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en önemli kırılma noktalarından biri olan 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminde de devletimizin bekası, milletimizin istiklali ve istikbali hedef alınmıştır. Milletimiz hainlerin gasp ettikleri tanklarla, uçaklarla yapılan saldırılara karşı “Bayrak inmez, vatan bölünmez, ezan dinmez” diyerek tek yürek olmuş, ölümü göze alarak göğsünü siper etmiştir. Hain terör örgütünün gerçekleştirdiği bu hain darbe girişimi Türk Milletinin azim, dirayet, fedakârlık ve cesaretiyle etkisiz hale getirilmiştir. 
Türk Milleti, bağımsızlığına karşı yapılan bu hain saldırıyı asla affetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel eğitim kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesinin mensubu olarak bizler 15 Temmuz'u ve o gün yaşananları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle ebediyete uğurladığımız şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız