11 Nisan Tarihinde Keçiören İlçesi Tepebaşı Mahallesi Çığ Sokak ve Cura Sokağın birleştiği noktada Gaziantep(27) plakalı Bir aracın kural dışı park edildiğine dair bir haber yapmıştık. Aynı lokasyonda neredeyse aynı noktada aynı sorunun tekrar görüldüğü gözlendi.

Şahıslar, araçlar değişse de bu iki sokağın birleştiği noktada maalesef benzer sorunlar sürekli görülüyor. işin ilginç noktası ise genellikle 06 Ankara plakalı araçların değil Ankara dışından gelen araçların bu kural dışı park sorununa neden olmaları. Bugün tespit ettiğimiz kural dışı park yapan aracın İstanbul(34) plakalı olması dikkatlerden kaçmadı.

UYGUNSUZ ARAÇ PARKINA CEZA VAR

Özellikle köşe başında yapılan kural dışı araç parkları hem trafiği tehlikeye atıyor hem de insanların hayatını riski ediyor araç sürücülerinin araçlarını park ederken dikkatli davranıp kurallara uygun bir şekilde araçlarını park etmeleri gerekiyor aksi halde aynı zamanda cezai işleme maruz kalma olasılıkları doğuyor.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

2024 yılı için belirlenen kurala göre, 61/1-a'dan n harfine kadar olan hatalı park cezası 690 TL. Bu ceza; 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 517,50 TL olarak ödeniyor. 61/1-o'nun olduğu kısma yani engelli araçları için ayrılmış park yerine araç park edilmesinin cezası ise 1.383 TL olarak biliniyor. Bu ceza da 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 1.037,25 TL’lik bir ücrete denk geliyor.

Muhabir: Onur Dedeoğlu