Eğitim

Ankara Üniversitesi Aile Bakanlığı ile işbirliği yapacak

Ankara Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Abone Ol

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü arasında eğitim, araştırma ve hizmet sunumuna ilişkin iş birliği protokolleri imzalandı.

Senato Salonu’nda düzenlenen imza töreni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcıları Leman Yenigün ve Dr. Sevim Sayım Madak, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir, rektör yardımcıları, dekanlar ve ilgili akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının aynı zamanda üniversitelerin uygulama sahası olduğunu söyledi.

Üniversitelerle iş birliğini çok önemsediklerini aktaran Yenigün, "Bilimsel temelli çalışmalar bizlere daha büyük bir güç katıyor. Çalışmalarımızın daha nitelikli olmasını da sağlıyor” dedi.

Bu iş birliğinin diğer üniversitelere de örnek teşkil etmesini hedeflediklerini ifade eden Yenigün, “Burada özellikle Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesinin destekleri de çok önemli. Biz sahada dezavantajlı kesimlere hizmet veriyoruz. Hem engelli hem yaşlı hem de çocuklarımıza. Burada hizmetlerimizin nitelikli olması üniversitelerimizin de işin içine girmesiyle çok daha üst katmana çıkacak. Çünkü biz burada gerçekten desteklerimizin daha nitelikli olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Protokollerin rafta kalmaması için de özel gayret sarf ettiklerinin altını çizen Yenigün, şöyle devam etti:

“İnanıyorum ki buradaki çalışma bütün topluma mal olan, toplumun en iyi şekilde kalkınmasını sağlayan bir çalışma olacak. O yüzden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bunun Türkiye’ye de bir örnek teşkil etmesini istiyoruz.”

Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak da Bakanlığın Ankara Üniversitesi ile çok güzel çalışmaları bulunduğunu dile getirerek, “Bugün imzalanacak protokol sadece bir örnek. Bunun dışında birçok protokolümüz var. Birçok alanda destek aldığımız bir üniversite. Çok kıymetli geri dönüşler ve veriler alıyoruz” dedi.

REKTÖRÜN KONUŞMASI

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında çok yakın bir iş birliği bulunduğunu kaydetti. Ünüvar, “Sürekli yakın temas halindeyiz. Devletimize, milletimize birlikte hizmet etmenin orununu, gururunu yaşıyoruz” dedi.

İmzalanan protokollerin hayata geçmesinin son derece önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayata geçmeyen, rafta ve lafta kalan işlerin topluma yararı yok. Tam tersine bir yük. Ama bunun böyle olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın güçlü bir iradesinin olduğunu görüyoruz. Burada protokol imza töreninde iki aile bakan yardımcısının varlığı ve Ankara Üniversitesinin de bütün rektör yardımcıları ve ilgili dekan ve hocalarının burada olması da bu protokollerin hayata geçeceğinin bir işaretidir.”