Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi, bilimsel araştırma projeleri ile Avrupa Birliği projelerine öncelik vermek üzere harekete geçti.

Ankara Üniversitesinde, yeni atanan öğretim üyelerine yönelik “Teknoloji Transfer Süreçleri”, “Araştırma Dekanlığı Faaliyetleri”, “Bilimsel Araştırma Proje Süreçleri” ve “Avrupa Birliği Proje Fırsatları” ile bu kapsamda faaliyet yürüten birimlerin tanıtıldığı “Başt’Ankara Eğitim Programı” düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Girişimcilik ve Şirketleşme Hizmetleri Uzmanı Sena İnel tarafından katılımcılara proje hakkında bilgi verildi.

Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor

İnel, öğretim üyelerine, görevinin henüz başındayken Ankara Üniversitesinin araştırma alt yapısı ile bir araya gelme fırsatı sunan Başt’Ankara’nın, Ankara Üniversitesi TTO Koordinatörlüğünün bir markası olduğunu ifade etti.

İnel, ismini baştankara kuşundan alan proje ile Ankara Üniversitesinde öğretim üyeliği görevlerine son 2 yıl içerisinde başlamış olan akademisyenlerin, başta Ankara Üniversitesinin araştırma altyapısını öğrenmesi ve bu süreçte gerçekleştirdikleri araştırma faaliyetlerini en doğru yoldan ilerletmesinin amaçlandığını kaydetti.

NECDET ÜNÜVAR’IN AÇIKLAMALARI

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bilgilendirmenin ardından yaptığı açış konuşmasında, “Başt’Ankara Eğitim Programı”nı çok önemsediğini ifade etti.

Üniversiteleri ortaöğretimden ayıran en önemli unsurun araştırma kapasitesi, uluslararasılaşma ve toplumsal katkı nitelikleri olduğunu aktaran Ünüvar, “Dolayısıyla bizim bütün bunları en güzel şekilde yapmamız; bir yandan öğretmek bir yandan üretmek için adımlar atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ünüvar, bugün de “Başt’Ankara Eğitim Programı” ile TTO, BAP, Araştırma Dekanlığı ve AB Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü kapsamında faaliyet gösteren birimlerle genç akademisyenleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ünüvar, “biz bununla yeni atanan öğretim üyelerimize hem bu birimlerimizi daha iyi tanıtmak hem onlarla tanıştırmak hem de onların bu birimlerle daha fazla hemhal olmasını temin etmek istiyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesinin aynı zamanda önemli bir araştırma üniversitesi olduğuna da vurgu yapan Ünüvar, “Çok fazla araştırma yapıyoruz, bu alanda çok büyük potansiyelimiz var. Hepsini yüzde 100 kullanamadığımızı biliyoruz. Amacımız Ankara Üniversitesinin potansiyelini öne çıkarmak ve daha fazla ürün elde etmek. Tabii bunlar bizim sadece gönlümüzü hoş etmek adına yaptığımız bir şey değil, gönlümüzü hoş edecek olan şey başarıdır, başarı hikayeleridir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş