Eğitim

Ankara Üniversitesi rektörü aday öğrencileri ağırladı

Cumhuriyetin ilk üniversitesi Ankara Üniversitesi, bu yıl “Ankara Seni Bekliyor” temasıyla düzenlediği “19. Tanıtım ve Tercih Günleri”nde aday öğrencileri ağırladı.

Abone Ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla tercih dönemine giren adaylar, hayallerini süsleyen bölümlerle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Ankara Üniversitesi de aday öğrenciler ve ailelerinin işini kolaylaştırmak adına her yıl düzenlediği “Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliğinin 19.’sunu, 25-26 Temmuz tarihlerinde Beşevler 10. Yıl Yerleşkesindeki Güneş Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Alanda fakülteler, meslek yüksekokulları ve idari birimler ile öğrenci toplulukları tarafından açılan stantları ziyaret eden adaylar ve aileleri, 19 fakültesi, 14 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvarı ve 1 yüksekokuluyla Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi hakkında merak ettikleri her şeyi en yetkili ağızdan öğrenme fırsatı buldu.

Çeşitli illerden gelen adaylar, stantlardaki görevlilere seçmek istedikleri bölümlere ilişkin soruları yöneltirken, stantlarda görevli akademik ve idari personel de verdikleri cevaplarla aday öğrencilerin merakını gidermeye çalıştı.

REKTÖR BİZZAT AĞIRLADI

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da alanı ziyaret ederek adaylar ve aileleri ile sohbet etti. Ünüvar, akademik ve idari birimlerin yöneticileri ile alanında uzman isimlerin aday öğrencilere Ankara Üniversitesini anlattığı “Ankara Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri” özel yayınına da katıldı.

Stantları gezerken pek çok aile ile konuştuğunu belirten Ünüvar, “Adana’dan, Erzurum’dan, Kayseri’den, Ankara’nın içinden, Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileler burada. Çocuklarıyla birlikte karar aşamasındalar. En iyi okulu da seçmek istiyorlar. En iyi okulu da seçmek için mutlaka yerinde görüyorlar, tespitler yapıyorlar. Herkes kendi puanına göre, kalbindeki okula göre tercihler yapıyor. Kafalarında soru işaretleri varsa onları gideriyorlar. Burada çok güzel bir ambiyans var” dedi.

Etkinlikte öğrencilere bilgi ve beceri sahibi olabilecekleri ortamların da tanıtıldığının altını çizen Ünüvar, “İçinde bulunduğumuz kampüsü görüp de Ankara Üniversitesini tercih etmemek imkânsız” diye konuştu.

Ankara Üniversitesinin mottosunun “Devletin fikir mutfağı” olduğuna vurgu yapan Ünüvar, “Fen, mühendislik, sosyal bilimler ve sağlık bilimleri alanlarında çok yetkin fakültelerimiz ve dünya çapında hocalarımız var. Olağanüstü laboratuvar imkanlarımız var. Buraya çocuklarımız girdiği zaman devletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda fikir üreten, akademik bilgi üreten hocalarımızdan ders alacaklar. Bundan daha heyecan verici bir şey olamaz. Dolayısıyla Ankara Üniversitesini seçenler, hangi alanı seçerlerse seçsinler Türkiye’nin en iyi okullarından birini seçmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.