Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı

Ankara Üniversitesi, akademik kadrosunu güncelledi. Prof. Dr. Kaan Orhan Rektör Yardımcılığı görevine atadı. 21 Ocak 1976 tarihinde Çaycuma'da doğan Prof. Dr. Kaan Orhan, Ankara ve Kocaeli'de aldığı eğitimle genç yaşta başarılı bir akademik kariyere adım attı. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1998 yılında mezun olan Orhan, aynı üniversitede Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı'nda doktora yaparak akademik çalışmalarına devam etti.

Uluslararası Deneyim ve Bilimsel Katkılar

Japonya'da Osaka Üniversitesi'nde aldığı bursla önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Kaan Orhan, 2002 yılında Türkiye'ye dönerek akademik kariyerini sürdürdü. 2006 yılında Doçent unvanını kazanan Orhan, 2012 yılında Profesör unvanını alarak Ankara Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı'nda uzman olarak görev yapmaya devam etti. Aynı zamanda Belçika'da ve Polonya'da misafir öğretim üyesi olarak uluslararası alanda da katkı sağladı.

Prof. Dr. Kaan Orhan'ın Akademik Başarılar ve Ödüller

Prof. Dr. Kaan Orhan, bilimsel alanda 350'den fazla yabancı makale ve 100'ün üzerinde Türkçe makale yayımlayarak önemli bir akademik birikime sahip oldu. Aldığı ödüller arasında, 2020 yılında "Yılın Yenilikçi Diş Hekimi" ödülü ve 2018 yılında Ankara Üniversitesi Bilim Ödülü gibi prestijli ödüller yer almaktadır. Ayrıca, 2021 yılında Stanford Üniversitesi tarafından dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösterilmiştir.

Muhabir: Cansel Yıldız