6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye'nin birçok bölgesini derinden etkileyen depremin ardından, depremzedeler için çeşitli destek ve fırsatlar sunulmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Ankara Üniversitesi, depremden etkilenen bölgelerdeki üniversite öğrencileri için önemli bir imkan sunuyor. Depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler, Ankara Üniversitesi’ne özel öğrenci olarak başvurabilecekler.

KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

Depremden etkilenen üniversitelerde eğitim hayatı sekteye uğrayan öğrenciler için, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 31 Temmuz 2024 tarihli toplantısında önemli kararlar alındı. Bu kararlar doğrultusunda, depremin etkilediği illerdeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin, eğitimlerine devam edebilmeleri için çeşitli kolaylıklar sağlanması hedefleniyor. Ankara Üniversitesi de bu karara istinaden, depremzede öğrencilere kapılarını açarak, özel öğrenci statüsünde eğitim imkanı sunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜRECİ

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde özel öğrenci olarak başvurmak isteyen öğrencilerin, belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Başvuru süreci ve gerekli belgeler şu şekilde sıralandı:

Dilekçe, Kayıt Durumu Belgesi, Güncel Öğrenci Belgesi.

Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada aşvuruların e-posta yoluyla yapılması kabul edilmeyeceği belirtilerek “Öğrenciler, şahsen başvuruda bulunmalı veya gerekli belgeleri ıslak imzalı olarak kargo veya PTT aracılığıyla Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’na göndermelidirler. Başvuru belgeleri, Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi, Bahçelievler Mahallesi, 35. Cadde, 1/G Blok, Zemin Kat 06830 Gölbaşı, Ankara, Türkiye adresine iletilmelidir. Öğrencilerin başvurularını en geç 6 Eylül 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir” denildi.

Muhabir: Sevda Ecem