Ankara’da sanatseverleri heyecanlandıracak bir etkinlik geliyor. Institut français Ankara ve Cermodern iş birliğiyle düzenlenen sine-konser gecesi, müzik eşliğinde sessiz film gösterimi sunuyor. Etkinlik, “Le Roman de Carpentier” adlı sessiz film etrafında gerçekleştirilecek.

SİNE-KONSER: Carpentier’nin Hikayesi


Bu özel gecede, ünlü besteci ve yorumcu Maxime Dangles’ın canlı müzik performansı eşliğinde 1913 yapımı “Le Roman de Carpentier” filmi gösterilecek. Film, boksör Georges Carpentier’in madencilikten dünya şampiyonluğuna uzanan zafer dolu hikayesini anlatıyor. Filmin çekimleri, boksörün gençlik yıllarının geçtiği Lens ve çevresinde gerçekleştirildi. 1913 dünya şampiyonu Georges Carpentier, bu ilk biyografik filmde kendi rolünü oynuyor.

Etkinlik Detayları
Bölüm: Gösterim Eşliğinde Canlı Müzik
Bölüm: DJ Set House
Le Roman de Carpentier (1913)


“Le Roman de Carpentier”, Georges Carpentier’in hayatını konu alan ve onun zafer dolu kariyerini anlatan bir biyografik filmdir. Filmde, dönemin yenilikçi unsurları kullanılarak maçların haber görüntüleri yeniden canlandırılmış ve melodramatik sinemanın tüm unsurları seyircilerle buluşturulmuştur. Ayrıca filmde, sinema dünyasının iki önemli ismi Harry Baur ve Berthe Bovy de yer alıyor.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Film Fransızca olup, İngilizce ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Vizyon Tarihi: 28 Haziran 2024, Cuma
Film Türü: Sinema Film Gösterimi
Süre: 45 dakika

Muhabir: Sevda Ecem