Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Karakusunlar mahallesi 29353 ada 2 ve 3 parsellere ilişkin 25 Mayıs 2024 tarih ve 32556 sayılı resmi gazetede yayınlanarak ilan olunan ve Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından askıya çıkarılan imar değişikliği kararına Çiğdem mahallesi sakinleri ve Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği tepki göstererek itiraz çalışması başlatmıştı. Mahalle sakinleri ve Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan itirazlar dikkate alınmayarak geçen yıl özelleştirme kapsamına alınan Çiğdem Ormanı arazisi ihaleye açıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 Eylül tarihli Resmi Gazete’de özelleştirilen araziyi satışa çıkardığını duyurdu.

Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy haymanagazetesi.org’a açıklama yaptı. Aksoy açıklamasında, İtiraz sonucunun gelmeden arazinin satışa çıkarıldığını vurguladı. 

İtirazlar gerekçe sunulmadı

Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy: “Bizler mahalle sakinler olarak yaptığımız itirazların sonucunu bekliyorduk. Fakat bizlere yazılı gerekçe bildirilmeden arazinin satışa çıkarıldığını Resmi Gazete’de yer alan kararla öğrendik. Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği olarak avukatlar ile görüşmeler yapıyoruz. İmar planının iptali ile ilgili dava sürecine giderek elimizden geleni yapacağız” dedi. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız