Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, alkol kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda 4 şüpheliyi yakaladı ve toplamda 17 ton 484 litre etil alkol ele geçirdi.

Kaçak alkolün izini sürdüler

Ekipler, yasa dışı üretimi yapılan etil alkolün temizlik malzemesi gibi gösterilerek Ankara'ya nakledildiği ve "merdiven altı" yerlerde sahte içki yapımında kullanıldığı bilgisine ulaştı. İlk operasyonda, İstanbul'dan Ankara'ya nakil sırasında bir aracı Yenimahalle'de durduran ekipler, 1 şüpheliyi gözaltına aldı ve 5 litrelik bidonlar halinde 980 litre etil alkol ele geçirdi.

İstanbul'da ek operasyon

Şüphelinin verdiği bilgiler doğrultusunda, İstanbul'da Silivri Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda ise 16 ton etil alkol bulundu.

Konya'da elektrik işçisi, 40 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti! Konya'da elektrik işçisi, 40 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti!

Yasa dışı üretim merkezi deşifre edildi

Keçiören'de, yasa dışı alkol üretim ve dağıtımının yapıldığı tespit edilen bir depoya yönelik yapılan operasyonda 504 litre etil alkol olduğu değerlendirilen sıvı madde ve 4 bin 325 adet alkol üretiminde kullanılan malzeme ele geçirildi.

Operasyonlar sonucunda yakalanan 4 şüpheli hakkında adli işlemlere başlandığı bildirildi. Bu

Kaynak: Anadolu Ajansı